БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниГолова Eni: Італія може стати експортером єгипетського газу до 2018 року

Голова Eni: Італія може стати експортером єгипетського газу до 2018 року

31 серпня 2015
У найближчі місяці компанія зможе отримати ліцензію на виробництво, в наступному році проведе буріння і налагодить інфраструктуру для поставок, вказав Клаудіо Дескальці
 
Італія може стати експортером єгипетського газу з гігантського родовища в морській економічній зоні Єгипту до 2018 року. Про це в інтерв'ю газеті "Стампа" заявив сьогодні головний керуючий італійського енергетичного концерну Eni Клаудіо Дескальці. За його словами, в найближчі місяці компанія зможе отримати ліцензію на виробництво, в наступному році проведе буріння і налагодить інфраструктуру для поставок.
 
"Я сподіваюся, що перші результати можна буде побачити до терміну завершення стратегічного плану 2015-2018 рр.", - сказав Дескальці. Він вважає, що з виявленням гігантського родовища газу в морській економічній зоні Єгипту країна зможе самостійно повністю забезпечувати свою потребу в цьому енергоносії.
 
"Для Єгипту це означає енергетичну самодостатність, а також важливий імпульс розвитку індустрії. Для всього регіону це несе більшу стабільність", - зазначив глава Eni. У неділю, 30 серпня, італійський енергетичний концерн оголосив про виявлення великого родовища в Середземному морі біля берегів Єгипту, обсяги покладів газу якого оцінюються в 30 трлн. кубічних футів (близько 849,5 млрд. кубометрів). Eni в 2014 році отримав право на розробку геологічного блоку "Шурук", де і було зроблено відкриття.
 
У компанії підкреслюють, що це "найбільше за всю історію відкриття газу в Єгипті і в Середземному морі". "Це супергигантске родовище може стати одним з найбільших розвіданих запасів природного газу в світі, - наголошується в заяві концерну.
 
 
31 серпня 2015
ІТАР ТАСС