БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниСвітові інвестиції в нафтогазову галузь в 2016 р продовжать знижуватися

Світові інвестиції в нафтогазову галузь в 2016 р продовжать знижуватися

26 жовтня 2015
Інвестиції в нафтогазову галузь в 2016 році продовжать знижуватися. Як передає агентство Reuters, про це заявив головний економіст та виконавчий директор Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) Фатіх Біроль, нагадавши, що в поточному році інвестиції вже впали на 20%. «Це відбудеться вперше за двадцять років, коли капіталовкладення в нафтову індустрію будуть зменшуватися два роки поспіль, - підкреслив Біроль у своєму виступі на Міжнародному енергетичному тижні в Сінгапурі. - І це може Самим негативним чином позначитися на майбутньому нафтового ринку».
 
Ціна на нафту нижче 50 доларів за барель Фактично зруйнував інвестиційні плани як світових гігантів індустрії, так і від державних добувної компаній, і особливо - середньорозмірних незалежних нафтовидобувальників. Усім їм довелося шукати способи скоротити витрати і капіталовкладення, щоб зберегти готівку.
 
Таке скорочення інвестицій, за словами Біроля, затримає Не тільки модернізацію виробництва на експлуатованих родовищах, але також нефтеразведки і розробку вже розвіданих, але ще НЕ освоєних областей. У результаті зростання видобутку може зупинитися на багато років вперед. В основному це стосується американського сланцевого сектора, Який при Нинішній цінах просто нерентабельний. Зокрема, оператори сланцевих родовищ мають намір скоротити витрати по новим проектам з 30% до 20%.
 
В абсолютних цифрах сумарні капіталовкладення в світову нафтову галузь знизяться в поточному році на 133 млрд доларів у порівнянні з 2014 р, Відзначив в свою чергу генеральний секретар ОПЕК Абдалла аль-Бадрі. Глава нафтового картелю підрахував, що інвестиції в галузь, яка в минулому році становили 654 млрд доларів, в Нинішній будуть рівні лише 521 млрд доларів.
 
Генсек Організації країн-експортерів нафти підкреслив, що інвестиції потрібні для того, щоб забезпечити потреби населення планети в електроенергії. За оцінками ОПЕК, до 2040 року вони зростуть на 40%, що, в свою чергу, потребуватиме додаткових фінансових вкладень у розмірі 10 трлн доларів в найближчу чверть століття.
 
 
 
26 жовтня 2015
Energy. Нафта і газ, за ​​матеріалами Reuters