БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниBHP планує списання $ 5 млрд сланцевих активів у США

BHP планує списання $ 5 млрд сланцевих активів у США

15 сiчня 2016
Австралійська BHP Billiton Ltd, найбільша в світі гірничодобувна компанія, спише вартість американських сланцевих активів на суму близько $ 4,9 млрд після сплати податків. Як повідомляє «Інтерфакс», сума списання до сплати податку складе близько $ 7,2 млрд. Списання буде враховано у звітності компанії за I фінансове півріччя, що завершився 31 грудня 2015 року. У чиста вартість наземних операційних активів BHP Billiton в нафтовій сфері скоротиться до $ 16 млрд.
 
Згідно з повідомленням, рішення про списання активів прийнято в результаті пониження короткострокових і середньострокових прогнозів для цін на нафту. Крім того, BHP скоротить число діючих бурових установок в США з семи до п'яти в поточному кварталі. Крім цього, компанія продовжує перегляд планів інвестицій та розвитку на решту фінансового року і сфокусована на збереженні грошових потоків.
 
"Нафтовий і газовий ринки ослабли набагато сильніше, ніж очікувалося. Ми швидко прийняли відповідні заходи, скоротивши наші операції і капітальні видатки, а також зменшивши кількість діючих бурових установок, яке становило рік тому 26 одиниць", - відзначає глава BHP Billiton Ендрю Маккензі.
 
 
15 січня 2016
Trust.UA