БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниДемчишин: спецдозволи на користування надрами повинні видавати в Міненерго

Демчишин: спецдозволи на користування надрами повинні видавати в Міненерго

15 лютого 2016
Міністр Енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин хоче, щоб функції видачі спеціальних дозволів на користування надрами для видобутку вуглеводнів були передані з Міністерства екології в Міненерго. Про це повідомляє прес-служба Міненерго. Як зазначає прес-служба, Демчишин нагадав, що відповідне рішення зафіксоване в торішньому рішення Ради національної безпеки і оборони України.
 
Як аргумент до передачі в Міненерго функцій по видачі ліцензій на видобуток вуглеводнів, відомство наводить факт зупинки газопостачання 4 сіл у Дніпропетровській області в результаті припинення дії спецдозволу "Укрнафти" на видобуток вуглеводнів на Юр'ївському родовищі.
 
"Передача ліцензій до ведення Міненерго дозволить уникнути таких ситуацій в майбутньому, адже тут є фахівці які можуть прораховувати наслідки подібних дій і переконатися в стабільності постачання споживачів. Крім того, саме міністерство несе відповідальність за енергетичну безпеку країни зокрема збільшення видобутку газу і нафти", - заявив Демчишин.
 
Як повідомлялося, 12 лютого "Укрнафта" припинила видобуток нафти і газу на Юрївському, Голубовському і Лопушнянському родовищах у зв'язку з відкликанням ліцензій. Після цього компанія повідомила, що припиняє поставки газу 1,5 тисячі абонентів в Дніпропетровській області через відкликання ліцензій.
 
 
 
15 лютого 2016
Економічна правда