БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниShell проведе розвідку нафти і газу на узбережжі Болгарії

Shell проведе розвідку нафти і газу на узбережжі Болгарії

23 лютого 2016
Компанія Shell Exploration and Production BV, що входить до групи Royal Dutch Shell Group, проведе на шельфі Болгарії розвідку покладів нафти і газу. Відповідну угоду було підписано у вівторок у присутності прем’єра Болгарії Бойко Борисова і міністра енергетики Теменушки Петкової, повідомляє видання Novinite. Газове родовище має площу 6893 квадратних кілометрів і знаходиться на континентальному шельфі у виключній економічній зоні Болгарії в Чорному морі.
 
Shell  інвестує 18,6 млн євро в дослідження родовища і виплатить додатково 4,9 млн євро Болгарії. Угода укладена на термін до п'яти років, з можливістю двох продовжень терміном на 2 роки кожне. Робоча програма включає сейсмічні дослідження, які будуть проводитися у відповідності з національними і європейськими нормативними актами.
 
Міністр Петкова назвала підписання угоди найбільш важливим кроком у напрямку диверсифікації джерел природного газу для болгарських споживачів. За її словами, розробка та експлуатація власних нафти і природного газу має ключове значення для зниження залежності Болгарії від імпорту енергоносіїв.
 
 
23 лютого 2016
"Економічна правда"