БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовини19 млн. гривень ПАТ «Укргазвидобування» спрямує на розвиток соціальної інфраструктури у Полтавській області

19 млн. гривень ПАТ «Укргазвидобування» спрямує на розвиток соціальної інфраструктури у Полтавській області

01 апреля 2016
19 млн. грн. ПАТ «Укргазвидобування» витратить на покращення інфраструктури та капремонт об`єктів соціальної сфери в регіонах своєї діяльності у Полтавській області. Це передбачає підписана 31 березня соціальна угода між компанією та Полтавською ОДА, яка буде діяти протягом 2016 року. Кошти, виділені Укргазвидобування будуть направлені на фінансування відновлення та покращання інфраструктури і соціальної сфери населених пунктів Полтавської області. Угодою передбачені кошти для потреб 48 сільських і селищних рад у 12 районах області: Гадяцький, Диканський, Зінківський, Карлівський, Котелевський, Лохвицький, Машівський, Миргородський, Новосанжарський, Полтавський, Решетилівський та Чутівський.
 
ПАТ «Укргазвидобування» – дуже важлива стратегічна Компанія для Полтавської області, в багатьох районах якої ГПУ «Полтавагазвидобування», Бурове управління «Укрбургаз», Управління з переробки газу та газового конденсату (філії Товариства) є одними із основних роботодавців, що забезпечують сотні робочих місць, загалом в області працює близько 6 тисяч співробітників Товариства. Також, у багатьох регіонах області Газопромислове управління є основним постачальником газу для місцевого населення. Це стосується більше 130 населених пунктів у 13 районах області, які в опалювальний період споживають до 1 млн. м3 природного газу на добу, що видобувається і проходить підготовку на потужностях ГПУ «Полтавагазвидобування», а також подається через його АГРС (автоматизовані газорозподільні станції).
 
Як зазначив під час підписання Голова Правління ПАТ «Укргазвидобування» Олег Прохоренко: «Близько 40% видобутого УГВ газу – з Полтавщини. Збільшити видобуток вуглеводнів можливо через виділення та розвідку нових ділянок. За умов надання 10 нових площ в області, Укргазвидобування зможе інвестувати більше 3 млрд грн., створити більше 100 робочих місць та збільшити видобуток на 575 млн м3 на рік. Ми сподіваємося на сприяння місцевої влади у цьому. У Полтавської області є перспектива стати одним з головних співавторів здобуття Україною енергонезалежності».
 
Довідка: Газопромислове управління «Полтавагазвидобування» є однією із філій ПАТ «Укргазвидобування» – основної компанiї з видобування природного газу i газового конденсату в Україні. У 2015 році підприємствами Компанії видобуто 14,528 млрд м3 газу, що складає 75% видобутку газу в Україні. Частка ГПУ «Полтавагазвидобування» у видобутку Товариства доходить до 40% із показниками понад 5,6 млрд. м3 за 2015 рік. В 2015 році ГПУ сплатила в бюджет 5,1 млрд грн. податків. На 2016 рік заплановано 2,5 млрд грн. інвестицій.
 
 
01 апреля 2016
ПАТ «Укргазвидобування»