БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниПрибуток нафтогазового гіганта Shell впав майже в 10 разів

Прибуток нафтогазового гіганта Shell впав майже в 10 разів

04 мая 2016
Британо-голландська нафтогазова компанія Royal Dutch Shell Plc в першому кварталі 2016 року скоротила чистий прибуток через падіння цін на нафту, проте результат перевершив очікування ринку завдяки прибутковості нафтохімічного бізнесу. Про це йдеться в звіті компанії, пишуть "Вести.ru". Чистий прибуток Royal Dutch Shell в січні-березні впав в 9,9 разу в річному вираженні до 455 млн доларів. Скоригований чистий прибуток на акцію становив 0,07 долара проти 0,69 долара роком раніше.
 
Прибуток з урахуванням змін витрат на виробництво (CCS) в першому кварталі знизився до 0,8 млрд доларів у порівнянні з 4,8 млрд доларів роком раніше. Прибуток CCS без урахування разових факторів зменшився на 58% до 1,55 млрд доларів, тоді як опитані Reuters експерти очікували його на рівні 1,04 млрд доларів. Квартальна виручка Shell впала на 26,1% до 48,55 млрд доларів.
 
Даний фінансовий звіт є першим, після того як Shell завершила покупку BG Group Plc за 54 млрд доларів в лютому, і включає результати BG. Завдяки придбанню BG Shell збільшила обсяги видобутку вуглеводнів на 16% в першому кварталі до 3,66 млн барелів нафтового еквівалента на добу. Прибуток Shell від нафтопереробки і нафтохімічного бізнесу становив 2 млрд доларів, тоді як аналітики очікували в середньому 1,7 млрд доларів. При цьому в сегменті геологорозвідки і видобутку (upstream) компанія зафіксувала збиток у розмірі 1,4 млрд доларів відповідно до прогнозу.
 
 
04 мая 2016
Економічна правда