БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниУкраїна сподівається допомогу Канади у реформі надрокористування - Мінекології

Україна сподівається допомогу Канади у реформі надрокористування - Мінекології

22 червня 2016
Україна впроваджуватиме передовий досвід Канади у реформуванні системи надрокористування.  Про це  міністр екології та природних  ресурсів України Остап Семерак  заявив під час Канадсько-українського бізнес форуму в Торонто, передає прес-служба Мінекології. "Сподіваємося на  технічну допомогу та впровадження в Україні  аналогічної реформи у сфері надрокористування, яка  вже успішно  працює в  канадській провінції  Альберта", - зазначив міністр.
 
Він також  висловив сподівання, що канадські та українські експерти  працюватимуть  спільно  в рамках  проектного офісу, що створюється  в міністерстві. Офіс займатиметься реалізацією реформ  у сфері  надрокористування, державного нагляду в сфері  охорони  природного навколишнього середовища, поводження з відходами, а також сприятиме імплементації міжнародних зобов’язань.
 
"Сьогодні екологічне вивчення та раціональне використання надр потребує термінового реформування Державної служби геології  та надр України. Незаконний видобуток бурштину та масова корупція у сфері надрокористування  свідчить про  неефективну роботу   даного органу. Саме тому ми розпочали процес реформування законодавства України у сфері надрокористування та плануємо залучити до цієї роботи європейських експертів", - підкреслив Семерак.
 
Нагадаємо, раніше Семерак висловив думку про необхідність приватизувати майно, що перебуває в підпорядкуванні Державної служби геології та надр України (Держгеонадра).
 
 
22 червня 2016
"РБК-Україна"