БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовини310 тис. м3 газу на добу – додатковий видобуток Укргазвидобування від впровадження компресорних агрегатів

310 тис. м3 газу на добу – додатковий видобуток Укргазвидобування від впровадження компресорних агрегатів

04 серпня 2016

В кінці 2015 – на початку 2016 років ПАТ «Укргазвидобування»  провело низку тендерів на закупівлю устаткування в рамках програми технологічної модернізації. Тендерні процедури на придбання технологічного обладнання були проведені  з максимальною прозорістю та відкритістю. Вперше Компанії вдалося залучити до участі не просто іноземних виробників, а світових лідерів, які  раніше не вірили, що з державними компаніями можна працювати  напряму.
 
За результатом проведених торгів було заключено договори на поставку великогабаритного устаткування, в тому числі і компресорних установок. Саме ці установки  дозволяють стабілізувати видобуток газу на свердловинах при зниженні тиску або при відсутності відбору. Завдяки ним зменшаться простої на ремонти існуючого обладнання, а також буде забезпечений технологічний процес глибокого вилучення вуглеводнів.  За підрахунками спеціалістів Укргазвидобування, внаслідок впровадження компресорних агрегатів додатковий видобуток газу складатиме близько  310 тис. м3 на добу.
 
Як зазначив заступник директора виконавчого з підготовки та транспортування газу ПАТ «Укргазвидобування», Олександр Гордієнко: «Під час підготовки до тендеру, ми прораховували варіанти обладнання з різними технічними характеристиками від світових виробників, в результаті чого було обрано найоптимальнішу конфігурацію та створено детальне техніко-економічне обґрунтування.  Ми горді, що до нас прийшли світові лідери галузі, а не посередники. Це в черговий раз довело правильність дій УГВ».
 
«Під час закупівлі зазначеного обладнання, в Укргазвидобуванні вперше була застосована методика розрахунку TCO, яка дозволяє провести закупівлю на максимально вигідних для Замовника умовах з урахуванням затрат на експлуатацію  та розрахунку вартості за весь життєвий цикл устаткування. Методика розрахунку ТСО та тендерний калькулятор для перевірки даних розміщено на корпоративному сайті Компанії» – зауважив директор з питань МТЗ ПАТ «Укргазвидобування» Андрій Токар.
 
 
04 серпня 2016
Офіційний сайт ПАТ "Укргазвидобування"