БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаАрхив новостейНезаконним видобутком газу в Харківській області завдано збитків державі в понад 10,5 млн грн - прокуратура

Незаконним видобутком газу в Харківській області завдано збитків державі в понад 10,5 млн грн - прокуратура

28 серпня 2014

В результаті незаконного видобутку газу в Харківській області завдано збитків державі понад 10,5 млн грн, повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області. "Службові особи філії газопромислового управління" Шебелинкагазвидобування "ПАТ" Укргазвидобування "з жовтня 2011 року до теперішнього часу видобували природний газ за відсутності акту гірничого відводу. Всього незаконно видобуто і реалізовано 3 млн.куб.м газу. Збитки від такої діяльності перевищили 10, 5 млн грн ", - йдеться в повідомленні прес-служби. 

Харківська міжрайонна прокуратура з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері розпочала кримінальне провадження за фактом незаконного видобутку за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права, що спричинило тяжкі наслідки) КК України. Хід слідства перебуває на контролі прокуратури області. 
 
З початку серпня це вже друга кримінальна провадження за фактом незаконного видобутку газу на території Харківської області. Раніше повідомлялося, що в рамках прокурорської перевірки було встановлено, що службовими особами товариства з обмеженою відповідальністю в період з серпня по листопад 2012 року за відсутності необхідної дозвільної документації (акта гірничого відводу) було незаконно видобуто і реалізовано 2970000 куб.м газу. Сума збитку склала більше 10 млн.грн. 
 
28 серпня 2014 
www.geonews.com.ua