БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаАрхив новостейПАТ «Укргазвидобування» відкрило нове газоконденсатне родовище в Харківській області

ПАТ «Укргазвидобування» відкрило нове газоконденсатне родовище в Харківській області

12 вересня 2014

 

В результаті проведення геологорозвідувальних робіт ПАТ «Укргазвидобування» відкрило Малокрінковское газоконденсатне родовище. Про це повідомляє прес-служба компанії.  Родовище розташоване на території Шевченківського району Харківської області та відноситься до нафтогазоносній району Північної частини Дніпровсько-Донецької западини. 
 
Продуктивність свердловини становить близько 22 тис. Куб. м на добу. Планується, що річний видобуток природного газу тут складе 6,5 млн куб. м в рік. Підтверджені запаси газу залежеей становлять 30 млн. Куб. м, перспективні запаси - 230 млн. куб. м.  За результатами досліджень, проведених фахівцями Українського інституту природних газів, загальна оцінка запасів і ресурсів родовища становить близько 500 млн. Куб. м. Тому вже найближчим часом планується його подальша розвідка. 
 
Варто відзначити, що пошуково-розвідувальні роботи в цьому районі проводилися ще з 1990 року, в результаті чого була виявлена ​​Гашінівская структура, в рамках якої відкрито Гашінівское нафтове родовище. З 2005 року ПАТ «Укргазвидобування» проводило сейсморозвідувальні роботи для уточнення будови Гашінівской площі, після чого було підготовлено до пошуково-розвідувального буріння окремі структури північніше Гашінівского нафтового родовища: Північно-Гашінівская і Південно-Васіленковская, в межах останньої і було відкрито нове Малокрінковское родовище.
 
12 вересня 2014
oil-gas-energy.com.ua