БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаАрхив новостейВеликобританія, Франція і Німеччина посилять прозорість у своїх видобувних галузях

Великобританія, Франція і Німеччина посилять прозорість у своїх видобувних галузях

12 вересня 2014

 

Великобританія, Франція і Німеччина оголосили про значний прогрес у реалізації тих директив ЄС, які вимагають від видобувних компаній розкривати інформацію про платежі урядам тих країн, в яких вони працюють. Ці директиви (Директива прозорості та Директива про бухгалтерський облік) були прийняті в червні та листопаді 2013 року і їх положення повинні бути реалізовані в країнах-членах ЄС наприкінці 2015 року. 
 
Директива, яка стосується бухгалтерського обліку, охоплює видобувні компанії, зареєстровані в ЄС, а директива, яка стосується прозорості галузі, стосується компаній, які числяться як працюючі в країнах Європейського Союзу. Великобританія 21 серпня опублікувала проект положення для реалізації Директиви про бухгалтерський облік, які будуть розглядатися в парламент у найближчі місяці. Звіти компаній, охоплювати платежі з 1 січня 2015 року, будуть перебувати у вільному доступні в Інтернеті з 2016 року. 
 
Французький уряд опублікувало проект постанови для Директиви про бухгалтерський облік на початку вересня, який повинен обговорюватися парламентом вже 17 вересня. Платіжні звіти, які будуть охоплювати платежі з 1 січня 2015 року, також будуть доступні в мережі з 2016 року. PWYP Франції закликав парламентарів розширити сферу звітності таким чином, щоб вона розповсюджувалася і на дочірні компанії видобувних компаній в таки країнах як, наприклад, Нормандські острови або Бермудські острови. Німецький уряд опублікувало проект постанови в кінці липня. Уряд продовжуватиме роботу щодо законопроекту перед відправкою його до парламенту - ймовірно, це відбудеться в кінці року. 
 
Довідка 
Ініціатива прозорості видобувних галузей - це незалежний і добровільно підтримуваний на міжнародному рівні стандарт забезпечення прозорості, який впроваджується в 41 країні світу. EITI вимагає проведення аудиту платежів, здійснюють компанії, та доходів, пов'язаних з розробкою національних природних ресурсів, які отримують уряди країн.
 
12 вересня 2014
oil-gas-energy.com.ua