БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаАрхив новостей«Укргазвидобування» завершила випробування найглибшої в Україні газової свердловини

«Укргазвидобування» завершила випробування найглибшої в Україні газової свердловини

02 жовтня 2014

 

ПАТ «Укргазвидобування» успішно завершило випробування розвідувальної свердловини №27 Камишнянского родовища в Полтавській області глибиною 6200 м, в результаті чого на глибині 5 995-6 200 м була розкрита газова поклад, найглибша на сьогодні в Україні. Про це йдеться в повідомленні компанії. Під час випробування було отримано промисловий приплив газу дебітом 200 тис. м3 / добу. До кінця року планується видобути близько 15 млн м3 природного газу, а річні обсяги видобутку з цієї свердловини перевищать 50 млн м3. 
 
Компанія також відзначає, що в розрізі свердловини було виділено 12 перспективних газонасичених пластів. Подальшими геологорозвідувальними роботами передбачено буріння ще 5 глибоких розвідувальних і пошукових свердловин на периферійних ділянках родовища. Загалом обсяги видобутку газу на Камишнянском родовищі в 2014 р перевищать 520 млн м3 проти 330 млн м3 в 2013 р Розвідані запаси газу надглибоких покладів цього родовища вже зараз сягають понад 10 млрд м3. 
 
Нагадаємо також, що нещодавно УГД відкрила дві нових нафтових поклади в верхнекаменноугольних відкладеннях на Разумовском родовищі на кордоні Харківської та Полтавської областей. 
 
Довідка OilNews:
«Укргазвидобування» - публічне АТ, акції якого належать НАК «Нафтогаз України». Основними напрямками діяльності компанії є видобуток природного газу, газоконденсату і нафти. 
Компанія є найбільшим видобувачем природного газу в Україні, забезпечуючи понад 70% усього видобутку. До складу компанії входить Шебелинський газопереробний завод і мережу з 16 АЗС в Харківській обл. Головою правління УГД з березня 2014 є Сергій Костюк. 
 
 
2 жовтня 2014 
OilNews