БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаАрхив новостейНизка проектів в області нафтовидобутку в Мексиці можуть бути не реалізовані через падіння світових цін на нафту

Низка проектів в області нафтовидобутку в Мексиці можуть бути не реалізовані через падіння світових цін на нафту

1 грудня 2014

 

Низка проектів в області нафтовидобутку в Мексиці може бути не реалізований через падіння світових цін на нафту, повідомив у п'ятницю міністр фінансів латиноамериканської країни Луїс Відегарай. «Якщо ціна нафти буде низькою протягом декількох місяців, тобто проекти, які не будуть реалізовані, є нові дуже дорогі проекти розвідки на родовищах, які будуть припинені», - сказав Відегарай в ефірі радіо Imagen.
 
ОПЕК в минулий четвер на сесії у Відні ухвалила рішення зберегти нинішню квоту на видобуток нафти в 30 мільйонів барелів на день до червня 2015 року. Ринки відреагували на це рішення зниженням цін на нафту. Відомий мексиканський нафтовий аналітик Флувіо Руїс напередодні заявив РІА Новини, що як наслідок зниження ціни нафти найближчим часом варто очікувати певних проблем з розробкою нових родовищ в складних геологічних зонах, наприклад, глибоководних родовищ. За його словами, такі роботи вимагають великих інвестицій, кошти для яких були в період високих нафтових цін, однак зараз ці проекти втрачають свою привабливість.
 
У той же час глава мінфіну Мексики зазначив, що для бюджету країни на 2015 рік зниження нафтових цін не буде означати зменшення доходів. «Мексиканський уряд придбало страховку, в яку були вкладені кошти наших стабілізаційних фондів, і вона дозволяє нам захистити ціну нафти в 79 доларів за барель», - сказав Відегарай. Бюджет Мексики на наступний рік розрахований виходячи саме з такої ціни бареля мексиканської нафти.
 
 
1 грудня 2014
РІА «Новости»