БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаАрхив новостейУ Херсонській обл. збиток від незаконного видобутку піску оцінюється більш ніж на 10 млн. грн.

У Херсонській обл. збиток від незаконного видобутку піску оцінюється більш ніж на 10 млн. грн.

1 грудня 2014

 

У Херсонській області збиток від незаконного видобутку піску оцінюється в понад 10 мільйонів гривень. Про це повідомила прес-служба МВС України в Херсонській області. Відомо, що надра Херсонської області багаті на нерудні корисні копалини. Зокрема, на будівельний пісок. До того ж, на території області розташована Олешківська піщана пустеля площею до 200 тис. Гектарів. Її сировину використовують у будівельній промисловості. В області знаходиться 7 родовищ піску і лише 4 організації мають спеціальні дозволи для видобутку цієї корисної копалини.
 
Співробітники УДСБЕЗ викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які впродовж двох років на території родовища в Голопристанському районі незаконно видобували та реалізовували будівельний пісок в колосально великих розмірах. При цьому, не маючи на це відповідного гірничого відводу та спеціального дозволу на користування надрами.
 
З кар'єру площею майже 58 гектар пісок вивозили баржами до місця відвантаження. Реалізація незаконно добутого піску здійснювався через дочірнє підприємство. Пісок залізничним транспортом доставлявся до покупців в АР Крим. Оперативники провели обшуки в офісах і вилучили фінансово-господарську документацію, що підтверджує реалізацію піску, системні блоки, ноутбук, журнал надходження, обліку та відвантаження піску.
Також вилучено 11 одиниць техніки (бульдозери та земснаряди). Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.364-1 Кримінального кодексу України "Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми, якщо воно спричинило тяжкі наслідки".
 
 
1 грудня 2014
infoUA.BIZ