БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаАрхив новостейBHP Billiton не скорочуватиме програми з розширення видобувних залізорудних потужностей

BHP Billiton не скорочуватиме програми з розширення видобувних залізорудних потужностей

02 грудня 2014

 

Президент залізорудного дивізіону найбільшої гірничодобувної компанії світу BHP Billiton Джиммі Вілсон заявив, що уповільнення розширення видобувних потужностей не буде навіть у випадку дуже сильного падіння цін на руду. "Навіть при низькій ціні на залізну руду буде продовжене зростання видобутку. Якщо ці обсяги будуть не від нашого бізнесу, то від іншого і так по всьому світу", - заявив він в інтерв'ю телеканалу Nine Network в Австралії, додавши, що компанії, які не зможуть бути конкурентоспроможними, в кінцевому рахунку, підуть з залізорудного бізнесу.
 
Залізна руда подешевшала на 47% цього року до найнижчого показника з 2009 р. Інвестиції в нові залізорудні кар'єри поглиблюють глобальне перенасичення. BHP, Rio Tinto Group (RIO) і Vale SA розширили виробництво в Австралії та Бразилії, ставлячи на те, що зростання видобутку змусить компанії з високими рівнями витрат закрити свої кар'єри і зростання продажів компенсує падіння цін.
 
BHP працює в багатому залізом регіоні Пілбара Західній Австралії, найбільшого промислового хаба з виробництва залізної руди в світі. Компанія є третім у світі експортером і витратила вже 2 млрд дол. США на розширення річного обсягу виробництва залізорудної сировини до 290 млн т на рік. Частка залізної руди у виручці BHP становить 32%.
 
Профіцит на ринку залізної руди в цьому році стане безпрецедентним, досягнувши 130 млн т або 10% від усієї залізної руди, яка поставляється морем. Аналітики вважають, що ціни на руду вже в другому кварталі наступного року впадуть до 60 дол. / Т. 
 
 
2 грудня 2014
SteelLand.ru