БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаАрхив новостейБританська JKX заявила про успіх випробувань на свердловині E-303 Єлизаветівського родовища

Британська JKX заявила про успіх випробувань на свердловині E-303 Єлизаветівського родовища

22 сiчня 2015

 

Компанія JKX Oil & Gas в своєму офіційному повідомленні відрапортувала про успіх проведених на свердловині Е-303 Єлизаветівського родовища (Полтавська область), хоча раніше заявила про зупинку всіх проектів буріння в Україні в 2015 р через двократне підвищення податків. Після проведеного додаткового буріння в дрібних вугільних резервуарах і обробки кислотами, обсяги видобутку склали 5,21 м3 / день газу і 18 бар / день газового конденсату, йдеться в повідомленні JKX.
 
Виконавчий директор компанії П. Девіс заявив, що JKX більш ніж задоволена тим, що змогла домогтися таких результатів. Свердловина E- 303 була пробурена на загальну глибину 4,4 км. Подальше буріння не представляється компанії вигідним у світлі сформованих в Україні економічних умов.
 
Нагадаємо, минулого тижня компанія заявила, що зупиняє свою програму буріння свердловин в Україні на 2015 через двократне підвищення податків та зобов'язання промислових споживачів газу купувати паливо в зимовий період виключно у НАК «Нафтогаз України», що значно звужує ринок для приватних гравців. Влітку 2013 р JKX повідомляла про те, що має намір вкласти в розробку нових свердловин в Україні $ 50 млн.
 
 
22 січня 2015
Журнал "Енергополітика: нафта і газ"