БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаАрхив новостейYukon Zinc Corp. тимчасово зупинила свій рудник Вулверін в Канаді

Yukon Zinc Corp. тимчасово зупинила свій рудник Вулверін в Канаді

11 лютого 2015

 

Поліметалічний рудник Вулверін (Wolverine), що належить приватній канадської компанії Yukon Zinc Corp. (підконтрольної Jinduicheng Canada Resources Corporation Ltd. з китайським капіталом), тимчасово призупинив свою діяльність у зв'язку з низькими цінами на вироблені метали. Прес-секретар компанії Алекс Ву повідомив репортерам Whitehorse Daily Star, що низькі ціни на срібло були рушійним фактором. Точне число працівників, що постраждали від закриття підприємства, не було оприлюднено компанією.
 
Раніше, за даними Yukon Zinc на травень 2014, на шахті були зайняті 288 співробітників. В період простою деякі робочі бригади залишаться вести обслуговування підприємства. За повідомленням компанії, офіційна заява перебуває на розгляді. Очікується, що закриття рудника Вулверін триватиме протягом трьох місяців, проте Yukon Zinc попереджає, що шахта може бути закрита і довше.
 
Рудник Вулверін розташований в межах Території Юкон, в 282 км від м Вайтхорс. Потужність рудника, на якому добувалися цинк, срібло, мідь, свинець і золото, становить 1,7 тис.т руди на добу. Введення в експлуатацію підприємства відбувся в 2011 р, вироблений раніше концентрат транспортувався в канадський р Стюарт, Британська Колумбія.
 
 
 
11 лютого 2015
ІАЦ «Мінерал»