БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаАрхив новостейShell: Ринок нафти продовжить залишатися нестабільним в 2015 р, а ціни на вуглеводневу сировину - низькими

Shell: Ринок нафти продовжить залишатися нестабільним в 2015 р, а ціни на вуглеводневу сировину - низькими

12 лютого 2015
Ринок нафти продовжить залишатися нестабільним протягом усього 2015 року, а ціни на вуглеводневу сировину - низькими, пише британська газета The Daily Telegraph з посиланням на виконавчого директора компанії Royal Dutch Shell Бена ван Бердена. Видання цитує текст промови глави найбільшої європейської нафтової компанії, з якою він має виступити в четвер на що проходить в Лондоні Міжнародному тижні нафти (IP Week).
 
«Ринок продовжить залишатися нестабільним в 2015 році», - зазначив ван Берден. На його думку, відповідальність у цій ситуації лежить на ОПЕК, яка «не демонструє наміри відновити виконання ролі компенсуючого постачальника».
 
При цьому глава Royal Dutch Shell задається питанням, що станеться, якщо виробники сланцевої нафти в США зможуть вистояти перед обличчям падаючих цін і дефіциту на енергоносій не буде. «У цьому випадку, враховуючи помірне економічне зростання, ціни можуть залишатися низькими ще більш тривалий час», - цитує видання ван Бердена.
 
«Але в довгостроковій перспективі я не бачу принципово важливих драйверів на ринках нафти, таких як зростаючий попит або потреба в нових поставках», - вважає глава Royal Dutch Shell.
 
При цьому ван Берден, пише The Daily Telegraph, попереджає, що при нинішніх низьких цінах існує небезпека того, що компанії, які сьогодні змушені скорочувати інвестиції в нові розробки, у разі необхідності наростити обсяги поставок не зможуть впоратися з цим завданням.
 
«Порівнюючи з минулим роком, Міжнародний валютний фонд очікує, що світова економіка буде рости. Так що світовий попит на нафту також повинен зростати. Але, враховуючи сьогоднішній рівень цін, постачальники, ймовірно, не зможуть витримувати ритм цього зростання », - підкреслює глава Royal Dutch Shell.
 
За матеріалами The Daily Telegraph
 
 
12 лютого 2015
oil-gas-energy.com.ua