БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаАрхив новостейАргентина виділить 6 млрд доларів в розвиток видобутку та експорту нафти

Аргентина виділить 6 млрд доларів в розвиток видобутку та експорту нафти

13 лютого 2015
Влада Аргентини прийняли рішення про виділення субсидій на виробництво та експорт нафти в розмірі 6 млрд доларів. Фінансування буде вироблятися в рамках програми стимулювання, яка покликана запобігти падіння видобутку в умовах різкого зниження світових цін на нафту. Таку інформацію повідомляє агентство Argus.
 
Кабінет міністрів країни оголосив про те, що виплатить додатково 3 млрд доларів тим компаніям, які збережуть обсяги виробництва вуглеводневих ресурсів на рівні останніх місяців минулого року або ж збільшать їх. Експортери «чорного золота» отримають додатково 2 млрд доларів за нафту, реалізовану за кордоном. Причому ця сума зросте до 3 млрд доларів для компаній, які зможуть підвищити експорт нафти в порівнянні з 2014 роком. Планується, що компанії-експортери отримають право на отримання обох субсидій.
 
Нагадаємо, що рішення про стимулювання прийнято більше ніж через місяць після того, як керівництво Аргентини знизило жорстко регульовану внутрішню ціну нафти на 7 доларів за барель. Це було зроблено для того, щоб пом'якшити 5% падіння роздрібних цін на паливо. До зниження виробники марки Medanito отримували від місцевих переробників близько 83 доларів за барель, виробники Escalante - близько 67 доларів за барель.
 
Стимулювання видобутку нафти, за часом збігається із зусиллями аргентинської влади щодо залучення зарубіжних компаній на аргентинські сланцеві родовища. Хоча ще до падіння цін на нафту іноземці дуже обережно підходили до інвестування в Аргентину через втручання держави у діяльність нафтогазового сектора, високих витрат і невизначеності, пов'язаної з положенням Аргентини на міжнародних кредитних ринках. Аргентина і раніше ізольована від глобального ринку капіталу.
 
 
13 лютого 2015
oil-gas-energy.com.ua