БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовини"Укргазвидобування" спалює газ для населення на факелах

"Укргазвидобування" спалює газ для населення на факелах

24 липня 2019
За його словами, левову частку технологічних втрат становлять втрати, які пов'язані зі спалюванням природного газу на факелах, зважаючи на відсутність підключення до інфраструктури. З презентації слід, що держкомпанія за останні 4 роки інвестувала в буріння свердловин близько 23,1 млрд грн, однак частина видобутого газу спалювалась на факелах (див. Таблицю) через відсутність інфраструктури.
 
"Буду відвертий. Коли я прийшов на посаду це перше (проблеми ВТВ - НР) на що я звернув увагу, і поставив перед собою мету детально з цим розібратися. Ми провели повний аудит, як і власними силами так і з залученням аудиторів НАКу для відповіді на питання, що ж сталося. Скажу так, є дві складові. є об'єктивні складові, які ведуть за собою збільшення технічних втрат. Чим більше ми працюємо, тим більше у нас буде продувок, тим більше нам потрібно газу для компресорних станцій. Чим більше успішних свердловин, до орие отримали дебіти, але не підключені до інфраструктури, тим більше ми змушені поки йде процес підключення кидати газ на факели. Але, були і суб'єктивні чинники. Я не буду відмовлятися від них. Були переглянуті норми, які спричинили за собою збільшення технологічних витрат на папері . Були зроблені організаційні кадрові висновки з цього питання і тепер "лавочка" закрита. тепер ті цифри, які Ви будете бачити це ті цифри, в які ми можемо повірити. Це все, що я хотів сказати з даного питання ", - заявив вчора Андрій Фаворов в присутності глави" Нафтогазу "Андрія Коболєва.
 
За підрахунками нафторинку фінансові втрати від ПТП в 2016-2018 рр. склали 14,27 млрд грн - сума, що перевищує інвестиції УГД на "модернізацію, розвиток компетенцій і підтримку цілісної інфраструктури - 12 млрд грн" (покупка бурових і спецтехніки, операції ГРП, ремонт свердловин, сейсміку і ін.).
 
Крім того, за інформацією нафторинку, компанія зобов'язана платити рентні платежі з усього видобутого газу, включаючи ПТП. Таким чином "Укргазвидобування" зазнала ДОДАТКОВІ фінансові втрати в 2016-2018 рр. в розмірі до 2 млрд грн.
 
Проте, в прес-службі АТ "Укргазвидобування незважаючи на презентацію структури втрат, а також виступи глави інтегрованого дивізіону" ГАЗ "Андрія Фаворова продовжують наставити на те, що основною категорією витрат технологічного газу у компанії є продувки свердловин, обсяги яких зросли в 2018 році в результаті перегляду нормативів за кількістю і середньої тривалості продувки свердловин в бік збільшення.
 
"Коли ми займаємося операціями для продування, у нас на (умовному - НР) вузлі немає лічильника, який міг був показати скільки газу ми використовували для" продувки ". Ми робимо плюс-мінус теоретичне вигадка. Теоретичне вигадка завжди дає можливість для правильного або неправильного відображення цих цифр. Це перше. Тепер, переглянувши нормативну базу відповідно до кращих стандартів як в Україні, так і на міжнародному рівні, я відчуваю набагато більше комфорту, що наші обсяги реальні, а не ті, які виставлені за допомогою мето Довгий ... Але, це більш не має значення, оскільки тепер у всіх співробітників "Укргазвидобування", все KPI, які виставлені на увазі 1) EBITDA - прибутковість компанії, 2) комерційні обсяги нафтового еквівалента, щоб була мотивація добувати і нафту і газ і конденсат. Я не хочу більше виправдовуватися, пояснювати, сторінка перегорнута, поїхали далі ", - зазначив Фаворов.
 
Нагадаємо, за підсумками виробничої діяльності в січні-червні 2019 року, АТ "Укргазвидобування" збільшила втрати природного газу до 811,9 млн м3 або на 36,5% більше, в порівнянні з показниками в першому півріччі 2018. При збереженні існуючої динаміки держкомпанія має всі шанси за підсумками 2019 року збільшити втрати газу до 1,6 млрд м3.
 
НафтоРинок