БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниЯ думаю, що видобуток в Україні і далі буде падати, - Ілля Рибчич

Я думаю, що видобуток в Україні і далі буде падати, - Ілля Рибчич

27 вересня
"Коли газ продавали по 200 грн при курсі 8 грн/долл, "Укргазвидобування" збільшувало видобуток, були відкриті нові родовища, яких зараз не відкривають. Сьогодні в 10 разів збільшився дохід компанії, це достатньо коштів, щоб збільшити видобуток. Сьогодні не потрібен ніякий інвестор... В Україні інвестор - народ, який платить високу ціну за газ", коментував ситуацію в компанії Ілля Рибчич.
 
- В 2017 році, менеджери "Укргазвидобування" ходили і не знали куди потратити ці колосальні кошти, вони не знали, що з ними робити.
Галузь складна і не проста, але туди прийшли менеджери, які ніколи її не бачили, і ви думаєте, що ці менеджери підвищать видобуток? Вони, перш за все, скорочують фахівців, вони бояться людей, які їм можуть сказати правду про газ та заперечити. Тому не думайте про видобуток, його не буде.
Чи зацікавлена держава у видобутку? Я думаю, що - ні.
 
- Галузь майже знищена. Менеджери хочуть ще 1,5 тис буровиків скоротити. Фахівців, які в свій час розбурювали Уренгойське газове родовище, фахівців, які забезпечили видобуток на промислах в Росії... Тому сьогодні, яке може бути зростання видобутку?
 
- Мінекоресурсів. Що вони мають? У них немає на балансі ресурсів, їх треба розвідувати, готувати площі... Але там немає кому працювати над цим....Вони ділять ті площі на маленькі кусочки і розпродають на аукціонах. Вони зайнялись торгівлею, але не державними справами!
Тому їхнє ключове завдання сьогодні - підготовка ресурсної бази! Знайти досвідчених геологів і підготувати великі площі і нехай "Укргазвидобування" купує.
 
- Нові бурові станки, які закуплено "Укргазвидобування" - простоюють сьогодні. Хто за це несе відповідальність? Якби у мене стояли станки, "з мене б шкуру зняли".
 
--Сьогодні стратегія на отримання прибутків? Їі можна виконати за рахунок: скорочення фахівців, збільшення ціни на газ, в собівартість не вкладати коштів, нехай промисли розвалюються, а завтра показати прибуток і хвалитись. Але через два роки видобуток впаде до мінімуму. Це така стратегія?
 
- Програма 20/20 з видобутку газу. Повинні бути підсумки по цій стратегії! Раз вона прийнята, її ніхто не відміняв...Бо в "Нафтогазі" вже говорять, що це не наша програма. І ніхто нічого не каже з цього приводу....
 
Відео- виступ за посиланням:

https://bit.ly/2neJ26j

Розширену статтю можна почитати за посиланням:

https://bit.ly/2nPrQVg
 
Джерело: ENERGY CLUB