БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниІнвестиції в нові активи Нафтогазу як на суходолі так і на шельфі необхідні для «зеленого переходу»

Інвестиції в нові активи Нафтогазу як на суходолі так і на шельфі необхідні для «зеленого переходу»

27 вересня 2021
За його словами, до завершення «зеленого переходу» попит на природний газ залишатиметься високим. Щоб його покрити, недостатньо буде лише видобувати газ із «старих» родовищ. Треба відкривати і освоювати нові.
 
«Ми маємо великий газовидобувний потенціал, один із найбільших у Європі (+300 млрд куб м ресурсів газу тільки на шельфі), і питання його ефективного освоєння не втрачає актуальності, а й навіть зростає. Та для цього треба інвестувати кошти, які порівняні з інвестиціями в газ за всі роки незалежності. Це питання державної ваги. Як національна компанія, ми працюємо над його розв’язанням, але також розраховуємо на підтримку всіх сторін» - відзначив Романюк.
 
Він повідомив, що компанія в стислі терміни розпочала реалізацію стратегічних проектів на нових перспективних активах, отриманих в першій половині 2021 року, здатних в 5 разів збільшити ресурсну базу Нафтогазу.
 
З цих причин, уже розпочато геологічні дослідження морських ділянок, ведуться підготовчі роботи до капітальних ремонтів свердловин і нового буріння на Юзівській площі, а також польових робіт на ділянках відповідно до угод про розподіл продукції.
 
Відзначимо, що ключовою перешкодою для видобування, керівник назвав наслідки дії закону про публічні закупівлі в поточній редакції, які вже мають значний вплив на виробничі показники компанії, а також відсутність погоджень з боку місцевої влади для початку робіт на Юзівській ділянці.