БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниНафтогаз завершує 3D-сейсміку на першому блоці Чорноморського шельфу площею 5000 кв км

Нафтогаз завершує 3D-сейсміку на першому блоці Чорноморського шельфу площею 5000 кв км

29 листопада 2021
 
Нафтогаз разом з норвезькою компанією Petroleum Geo-Services (PGS) завершує 3D-сейсміку на першому мілководному блоці Чорноморського шельфу площею 5000 кв км. Про це розповів директор зі стратегічних проєктів дивізіону «Розвідка та Видобування» Групи Нафтогаз Максим Вітик на відкритті Сьомої міжнародної науково-практичної конференції «Надрокористування в Україні. Перспективи інвестування» у Львові 29 листопада 2021р за організації Державної комісії України по запасах корисних копалин.
 
Як раніше повідомляв пан Вітик, загальний обсяг досліджень з 3D-сейсміки який має провести компанія PGS складає 23 тис кв км. Обробка та інтерпретація даних отриманих завдяки зазначених геологорозвідувальних досліджень на морському шельфі запланована до кінця 2022р.
 
У своїй промові, він розповів про основні проекти Нафтогазу:
 
«Цей рік для всієї галузі і зокрема для групи Нафтогаз є дуже важливим та проривним, так як ми отримали право роботи на шельфі Чорного моря. Де ми уже проводимо 3D-сейсміку разом з компанією PGS. Ми вже закінчуємо перший блок цієї сейсміки, це 5000 кв км на мілкій воді, буквально залишилося 7 % від цієї території, що є проривом в цьому напрямку. Ще один новий великий проєкт на якому ми наразі готуємося до буріння - це ділянка Юзівська. Де в першому кварталі наступного року планується буріння, а також продовження ремонту існуючих свердловин. І третій проєкт - на Західній Україні де ми активно проводимо вивчення глибоких горизонтів на наших ділянках. Та співпрацюємо з компаніями з судніх держав – румунською OMV-Petrom та польською PGNiG. Також ми активно працюємо на наших недавно придбаних ділянках у відкритих е-аукціонах. Однією з таких є Південно Русанівська площа на якій ми уже скоро будемо розпочинати роботи».