БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниPGNiG Upstream Norway готує план розробки родовища Кінг Лір на шельфі Північного моря

PGNiG Upstream Norway готує план розробки родовища Кінг Лір на шельфі Північного моря

16 грудня 2021
 
Норвезька компанія PGNiG і Aker BP розпочали проектні роботи,  щодо розробки детального плану експлуатації родовища Кінг Лір в Північному морі. Інвестиція передбачає збільшення видобутку природного газу групою PGNiG на норвезькому континентальному шельфі на 0,33 млрд куб м щорічно, повідомляє пресслужба компанії.
 
PGNiG Upstream Norway і Aker BP перейшли до завершального етапу роботи над планом розробки родовища Кінг Лір. Компанії розпочали підготовку документації, яка визначатиме обсяг і графік робіт, пов'язаних із запуском експлуатації та видобутку. Крім того розроблені технічні рішення та інвестиційний бюджет.
 
«Ми продовжуємо нашу діяльність з розвитку в Норвегії, на нашому основному зовнішньому ринку з точки зору розвідки та видобутку вуглеводнів. У випадку з родовищем Кінг Лір, ми вступаємо в ключову стадію підготовки, яка дозволить нам разом з Aker BP прийняти остаточне інвестиційне рішення та подати заявку на адміністративну згоду на початок експлуатації родовища, - заявив Павло Маєвський, президент PGNiG SA, компанії, яка є єдиним власником PGNiG Upstream Norway. -Розробка родовища Кінг Лір має сприяти підтримці видобутку природного газу Групою PGNiG у Норвегії на рівні, що відповідає нашим стратегічним прагненням. Плануємо в довгостроковій перспективі, забезпечити стабільні і диверсифіковані поставки газу до Польщі завдяки газопроводу Baltic Pipe», наголосив Павло Маєвський.
 
Згідно з початковою концепцією, видобуток з родовища Кінг Лір буде здійснюватися за допомогою чотирьох свердловин, експлуатація котрих буде за допомогою виробничої платформи, з дистанційним управлінням. Очікується, що виробництво почнеться в кінці 2027р. Установка буде підключена до виробничої інфраструктури родовища Валхалл, розташованого за 50 км від Кінг Лір. Однією з переваг цього рішення буде значне зниження викидів вуглекислого газу, пов'язаних з видобутком. Адже установки на родовищі Валхалл живляться з берега за рахунок енергії, виробленої на гідроелектростанціях.
 
За даними Норвезького нафтового директорату (Norweskiego Dyrektoriatu Naftowego), потенційні запаси Кінг Лір становлять 11,0 млрд куб м газу та 9,6 млн куб м нафти. У період піку видобутку PGNiG Group отримає з родовища близько 0,33 млрд куб м газу та 258 тис тонн нафти на рік. Родовище Кінг Лір розташоване в концесіях PL 146 і PL 333 в Північному морі. PGNiG Upstream Norway володіє 22,2% акцій, які він придбав у 2019р. Решта акцій належать компанії Aker BP, яка є оператором.