БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниЗатверджено Положення про Державну службу геології та надр України

Затверджено Положення про Державну службу геології та надр України

11 січня 2016
Затверджено Положення про Державну службу геології та надр України. Відповідну постанову Кабінету Міністрів № 1174 прийнято 30 грудня 2015 р. Державна служба геології та надр України (Держгеонадра) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра екології та природних ресурсів і який реалізує державну політику у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр.
 
Відповідно до Положення основними завданнями Держгеонадр є:
 
1) реалізація державної політики у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр;
 
2) внесення на розгляд Міністра екології та природних ресурсів пропозицій щодо забезпечення формування державної політики у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр.
 
Держгеонадра здійснює свої повноваження безпосередньо та через утворені в установленому порядку територіальні органи.
 
Держгеонадра очолює Голова, який призначається на посаду та звільняється з посади Кабінетом Міністрів України за поданням Прем’єр-міністра України, внесеним на підставі пропозицій Міністра екології та природних ресурсів.
 
Для підготовки рекомендацій щодо виконання покладених на Держгеонадра завдань у Службі може утворюватися колегія. Рішення колегії можуть бути реалізовані шляхом видання відповідного наказу Держгеонадр.
 
Гранична чисельність державних службовців та працівників Держгеонадр затверджується Кабінетом Міністрів України. Структуру апарату Держгеонадр затверджує Голова Служби за погодженням з Міністром екології та природних ресурсів. Штатний розпис та кошторис апарату Держгеонадр затверджує його Голова за погодженням з Мінфіном.
 
Відповідно до Положення Держгеонадра є юридичною особою публічного права, має печатку із зображенням Державного Герба України та своїм найменуванням, власні бланки, рахунки в органах Казначейства.
 
 
11 січня 2016
Урядовий портал