БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаАрхив новостейStellar збільшила прогноз за загальним запасу алмазів на шахті Дайк-1 до 1,45 млн каратів

Stellar збільшила прогноз за загальним запасу алмазів на шахті Дайк-1 до 1,45 млн каратів

1 грудня 2014

 

У західноафриканській компанії Stellar Diamonds відзначили 35-відсоткове збільшення прогнозованих запасів за стандартом JORC на своєму Кімберлі Дайк-1 (Dyke-1) в місті Тонго, Сьєрра-Леоне. У заяві компанії, направленому Rough & Polished, сказано, що результати первинної проби зразків, узятих з кимберлита, показали 37-відсоткове зростання вмісту алмазів - до 165 каратів на сто тонн видобутої руди.
 
Генеральний директор компанії Карл Смитсон (Karl Smithson) стверджує, що поєднання високої якості алмазів з їх високим вмістом в породі доводить, що кимберлит Дайк-1 є одним з найбільш "цінних" кімберлітів у світі за ціною за тонну породи на місці залягання.
 
"Важливо, що подібний потенціал є і у трьох паралельних кімберлітових трубок, які складають систему кімберлітів Тонго", - додав він. "Сюди можна включити і кимберлит Дайк-4 (Dyke-4) довжиною 1 км, в якому нещодавно також взяли проби, що показали вміст алмазів об'ємом близько 110 карат на сто тонн руди з середньою вартістю $ 140 за карат".
 
У Stallar заявили, що ціна за тонну породи на місці залягання - $ 239- $ 324, а вартість передбачуваних запасів на Кімберлі складе $ 214- $ 290 млн.
 
 
1 грудня 2014
Rough & Polished