БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA

Новини - Сторінка 2

21 жовтня 2021
Видобуток газу на шельфі Чорного моря
Перша свердловина на шельфі буде не раніше ніж через 5 років, - Маврікій Калугін «Нафтогаз»

 

НАК "Нафтогаз України" може почати бурити свердловини на шельфі Чорного моря не раніше ніж через п'ять років. І це - ще оптимістичний сценарій. Про це сказав член правління Нафтогазу Маврікій Калугін 20 жовтня на Українському газовому інвестиційному конгресі в Києві.

27 вересня 2021
Видобуток газу на шельфі Чорного моря
Інвестиції в нові активи Нафтогазу як на суходолі так і на шельфі необхідні для «зеленого переходу»
 
 
Для України розвиток нових нафтогазових ділянок – це питання як енергетичної безпеки так і створення додаткових стимулів для розвитку економіки. Про це на Odessa Offshore Conference 2021 говорив Олександр Романюк, директор дивізіону «Нафтогаз Розвідка та Видобування»
23 вересня 2021
Видобуток газу на шельфі Чорного моря
Офшорні проєкти Чорноморського регіону та основні гравці цього регіону
 
В Чорноморському басейні компанії-оператори родовищ поділені на три групи: ті, що зайшли і працюють, ті що бажають вийти, а також, ті, що вийти не можуть, таке спостереження доводив оглядач сегменту upstream 
23 вересня 2021
Видобуток газу на шельфі Чорного моря
Чорноморський шельф – це головний регіон завдяки якому планується основне прирощення ресурсів Нафтогазу
 
В першу чергу основні сили направлені уже на проведення сейсморозвідки, для спрощення залучення нових партнерів до активної розробки назначеного регіону. 
9 червня 2021
Видобуток газу на шельфі Чорного моря
Держгеонадра видала Нафтогазу ще чотири спецдозволи в межах площі Дельфін

 

Державна служба геології та надр України (Держгеонадра) відповідно до рішення Кабміну видала НАК «Нафтогаз України» ще чотири спеціальні дозволи на площі Дельфін, розташованій на шельфі Чорного моря.

24 травня 2021
Видобуток газу на шельфі Чорного моря
3D cейсміку на родовищі «Дельфін» проведе норвезька PGS
 
Стратегічними для Групи Нафтогаз на сьогодні є проекти «Карпати» (в рамках якого підписано договір про кооперацію з OMV та PGNiG), Tight Gas (Юзівська ділянка) і ділянки на шельфі Чорного Моря - «Дельфін» та «Скіфська». Зокрема, 3D cейсміку на «Дельфіні» проведе норвезька PGS.
 
 
20 травня 2021
Видобуток газу на шельфі Чорного моря
Карпати, Tight Gas, та шельф Чорного моря – є стратегічними проектами для Нафтогазу
 
Стратегічними для Групи Нафтогаз на сьогодні є проекти «Карпати» (в рамках якого підписано договір про кооперацію з OMV та PGNiG), Tight Gas (Юзівська ділянка) і ділянки на шельфі Чорного Моря - «Дельфін» та «Скіфська».
3 лютого 2021
Видобуток газу на шельфі Чорного моря
Верховний суд розгляне позов УГВ до Держгеонадр щодо Крабової площі на шельфі

 

У позові компанія просила суд визнати бездіяльність Держгеонадр щодо нездійснення розгляду та неприйняття рішення у встановлений строк з приводу заяви щодо надання спецдозволу на користування надрами Крабової площі, розташованої в межах західної частини північно-західного шельфу Чорного моря, строком дії на 30 років, протиправною.

3 грудня 2020
Видобуток газу на шельфі Чорного моря
Успішне освоєння шельфу полягає в об’єднанні держави та інвесторів, за прикладом Казахстану

 

Дивізіон «Нафтогаз розвідка та Видобування» пропонує втілення в життя «Історії успіху» з освоєння Чорноморського шельфу, шляхом об’єднання можливостей держави, національних і міжнародних інвесторів, за прикладом досвіду Казахстану. 

25 листопада 2020
Видобуток газу на шельфі Чорного моря
Кабмін передав нафтогазові ділянки на шельфі «Нафтогазу», думки експертів
 
 
Сьогодні на засіданні Кабінету міністрів України було прийнято рішення надати дозвіл на геологічне вивчення ділянки Дельфін на шельфі Чорного моря НАК «Нафтогаз України» без проведення аукціону.