БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA

Новини - Сторінка 28

30 квітня 2022
Вітренка перепризначили головою «Нафтогазу» ще на рік

 

Кабінет міністрів України (Кабмін) розпорядженням №319-р від 26 квітня 2022р перепризначив Юрія Вітренка на посаду Голови правління НАК «Нафтогаз України» ще на рік – до 29 квітня 2023р.

26 квітня 2022
Росія зупинила поставки газу до Польщі

 

Польська компанія PGNiG 26 квітня отримала листа від російського «Газпрому» про повне припинення поставок природного газу за Ямальським контрактом з початку 27 квітня. 

21 квітня 2022
Президент російського «Лукойлу» вирішив звільнитися

 

Вагіт Алекперов 21 квітня поінформував «Лукойл», що вирішив відмовитися від повноважень члена ради директорів, а також достроково скласти повноваження президента компанії. Відповідні повідомлення надіслано голові ради директорів

20 квітня 2022
Експорт російської нафти морем за тиждень впав на 25%

 

Експорт російської нафти минулого тижня знизився на 25% у всіх портах країни за тиждень, який закінчився 15 квітня, найбільше скоротилися потоки через Чорне море. Про це повідомляє Bloomberg.

15 квітня 2022
Великобританія збільшить поставки транзитного газу до Європи

 

Великобританія планує збільшити обсяги поставок транзитного природного газу до Європи та стати новим газовим «мостом» для ЄС. Оператор National Grid прогнозує зростання експорту газу, оскільки континент намагається позбутися залежності від російського газу на фоні російського вторгнення в Україну.

13 квітня 2022
Нафтотрейдер Vitol до кінця року припинить торгівлю російською нафтою

 

Vitol Group, найбільший у світі незалежний нафтотрейдер, планує до кінця року повністю припинити торгівлю нафтою та нафтопродуктами російського походження. 

13 квітня 2022
Видобуток російської нафти впав до мінімуму з середини 2020р – менше 10 млн барелів на добу, - Reuters

 

Видобуток російської нафти та газового конденсату у понеділок (11 квітня) впав нижче 10 млн барелів на добу, найнижчого рівня з липня 2020р.

12 квітня 2022
Алжир може збільшити поставки газу до Італії на 50% - Bloomberg

 

Італія та Алжир мають намір підписати угоду щодо збільшення поставок природного газу по трубопроводам до Італії. Прем’єр-міністр Алжиру Маріо Драґі з делегацією перебуває з візитом у Алжирі. 

12 квітня 2022
Газовий хаб та ЗПГ
TotalEnergies збільшить виробництво американського LNG для імпорту до Європи

 

Французька компанія TotalEnergies заявила про плани щодо збільшення виробництва LNG на американському терміналі Cameron LNG в Луїзіані. Компанія підписала меморандум з іншими власниками терміналу

11 квітня 2022
ЄС розширив санкції на поставки до РФ обладнання для видобутку нафти та виробництва LNG

 

Євросоюз заборонив своїм компаніям постачати до Росії системи для охолодження та зрідження газу, обладнання для поділу на фракції вуглеводнів у процесі виробництва LNG та нафтопереробки, широкий набір хімічного обладнання для різних етапів нафтопереробки.