БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA

Новини - Сторінка 30

25 березня 2022
Міненерго на засіданні IEA в Парижі закликає західних партнерів зосередитися на 3-х напрямках протидії агресору в енергетиці

 

Міністр енергетики Герман Галущенко закликає західних партнерів зосередитися на трьох напрямках в протидії країні-агресору росії в енергетичному секторі. Йдеться про відновлення безпеки ядерних обʼєктів; обмеження залежності від російської нафти, газу та вугілля та стабілізацію енергетичних ринків.

25 березня 2022
Нафтогазові спецдозволи не будуть продовжені автоматично на період воєнного стану

 

Кабінет Міністрів України прийняв 314 постанову, за якою строк дії всіх дійсних дозвільних документів автоматично продовжуються на період воєнного стану, однак нафтогазовидобувна діяльність не входить до цього переліку. Про це повідомляється у відповідній постанові прийнятій 18 березня 2022р.

23 березня 2022
Зеленський підписав законопроєкт про підвищення ренти на газ

 

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт про підвищення ренти на газ № 7038д (Закон України № 2139-ІХ), який був ухвалений Верховною Радою 15 березня 2022р

23 березня 2022
Великобританія вперше з 2020 р планує видати нові ліцензії на видобуток нафти і газу в Північному морі
 
Раніше це було неможливо через кліматичні питання. Проте, зараз країна хоче забезпечити більше внутрішніх поставок енергоносіїв для
відмови від російських ресурсів у зв’язку з війною в Україні.
20 березня 2022
Польська PGNiG може збільшити поставки газу до України
 
Польська компанія PGNiG може забезпечити додаткові поставки природного газу до України на фоні російського вторгнення, повідомив генеральний директор компанії Павел Маєвський.
 
20 березня 2022
«ВЕЛИКА ЧЕТВІРКА» НАФТОСЕРВІСНИХ КОМПАНІЙ ПОКИДАЄ РИНОК РОСІЇ

 

Усі нафтосервісні компанії «великої четвірки» (Halliburton, Schlumberger, Baker Hughes та Weatherford) оголосили про припинення нових інвестицій у російських нафтогазовий ринок.

18 березня 2022
ВИДОБУТОК ГАЗУ В УМОВАХ ВІЙНИ ПО НАФТОГАЗУ ЗБІЛЬШИВСЯ НА 1,5%

 

В умовах війни видобуток газу в НАК «Нафтогаз України» (АТ «Укргазвидобування») трохи впав у порівнянні з довоєнним періодом, але в порівнянні з аналогічним періодом минулого року він зріс на 1,5%. 

17 березня 2022
Рада збільшила ренту на видобуток газу на час війни з Росією - депутат
 
Новий закон (№7038-д) передбачає запровадження диференційованої рентної плати на видобуток газу залежно від його вартості.
16 березня 2022
Газовий хаб та ЗПГ
Нідерланди планують розширити потужності LNG терміналу Gate з 12 до 20 млрд куб м на рік.

 

Наразі Gate LNG працює на 100% своєї потужності, а місця для стоянки танкерів повністю заповнені на найближчі місяці. Такі заходи розглядаються у зв’язку із продовженням російської військової агресії проти України, задля зниження залежності країни від російського газу.

16 березня 2022
Баланс газу в Україні станом на 13 березня 2022

 

Видобуток природного газу в Україні - на рівні 50,7 млн куб м 13 березня. З них 36,5 млн куб м видобуває АТ «Укргазвидобування», а 14,2 млн куб м – решта компаній (ПАТ «Укрнафта» та приватні компанії).