БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA

Новини - Сторінка 107

12 серпня 2015
БГЗО затвердила вибір Незалежного Адміністратора та склад Національного Секретаріату ІПВГ


6 серпня 2015 року в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України відбулося засідання Багатосторонньої групи зацікавлених осіб (БГЗО) з імплементації Ініціативи прозорості видобувних галузей (ЕІТІ) в Україні. В ході засіданнячлени БГЗО схвалилирезультати конкурсу з відбору складу НаціональногоСекретаріату ІПВГ (EITI) та НезалежногоАдміністратора за процедурою Світового банку.

10 серпня 2015
Росія вводить ліцензування щебеню та гравію з України


Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову уряду, що вводить до кінця поточного року ліцензування імпорту гравію і щебеню, здебільшого від українських постачальників. Дана міра щодо постачальників з держав, що не входять в Євразійський економічний союз, вводиться в односторонньому порядку з 14 серпня по 31 грудня 2015 року.

10 серпня 2015
Азіатські та європейські кредитори підтримали коштами газове родовище Shah Deniz


Азіатські та європейські кредитори представили фінансовий пакет вартістю в 1 млрд доларів. Планується, що ці кошти підуть на фінансову підтримку родовища природного газу Азербайджану, яке забезпечить диверсифікацію енергетичного сектора Європи. Азіатський банк розвитку та Європейський банк реконструкції і розвитку, за підтримки Чорноморського банку торгівлі та розвитку, оголосили про фінансування другого етапу розробки родовища Shah Deniz, що біля берегів Азербайджану.

10 серпня 2015
С. Федоренко призначений комерційним директором «Укргазвидобування»


Комерційним директором ПАТ «Укргазвидобування» призначено Сергія Федоренка, який раніше працював в газотрейдинговій компанії «Газтрон-Україна» (м.Київ). Як повідомив OilNews сам С. Федоренко, він приступає до виконання обов'язків з 10 серпня 2015. 

03 серпня 2015
Геологорозвідці на півночі і північному сході Ірану надається пріоритетне значення


Генеральний директор Іранської національної нафтової компанії Рокнеддін Джавади, який здійснює поїздку в провінцію Голестан з метою ознайомлення з ходом бурових робіт, підкреслив важливість проведення геологорозвідки на нафту і газ на півночі і північному сході країни і заявив, що позитивні результати цієї роботи дозволять в кінцевому підсумку заощадити великі кошти, які в даний час витрачаються на транспортування енергоносіїв з півдня країни на північ.

03 серпня 2015
Майбутнє надрокористування в Україні має бути раціональним та комплексним


На виконання доручення Віце-прем’єр-міністра України Валерія Вощевського при Інституті геологічних наук Національної академії наук України створено робочу групу для підготовки проекту Концепції реформування геологічної галузі. До складу цієї робочої групи увійшли провідні вчені НАН України, найкращі фахівці Держгеонадр, представники геологічних організацій та громадськості. 

03 серпня 2015
ПАТ «Укрнафта» заявляє про загрозу припинення видобутку вуглеводнів


ПАТ «Укртранснафта» без надання будь-яких пояснень призупинило приймання та транспортування нафти ПАТ «Укрнафта», незважаючи на попередню оплату послуг. В зв'язку з затоваренням резервуарних парків ПАТ «Укрнафта» буде змушене розпочати зупинку видобутку нафти та газу з 24.00 годин 31 липня 2015 р. Це призведе до припинення законтрактованих поставок на нафтопереробні потужності. Незаплановане припинення видобутку також може потягнути непоправні наслідки техногенного характеру. 

28 липня 2015
Ініціатива прозорості видобувних галузей – практичне значення для громадян України


24 липня 2015 року експерти проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи» (ЗМФІ-II) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), провели одноденний семінар на тему:  «Ініціатива прозорості видобувних галузей – практичне значення для громадян України». У заході взяли участь представники неурядових громадських організацій з міста Києва, Харкова, Львова, Сум, Івано-Франківська, Чернігова, Єнакієво, Артемівська, Борислава, Полтави, працівники міністерств та відомств, а також  представники бізнесу.

23 липня 2015
Бурштинова тема - погляди і думки


Проблема незаконного обігу бурштину повинна вирішуватися системно. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив перший заступник голови Державної фіскальної служби Сергій Білан. За його словами, необхідно розуміти, що, крім організованих злочинних угруповань, які отримують основні «дивіденди» з цього виду протизаконного бізнесу, є звичайні громадяни України, які таким чином забезпечують свої сім'ї.

22 липня 2015
24 липня в Держгеонадрах відбудеться аукціон


24 липня 2015 року в Держгеонадрах відбудеться І аукціон з продажу спеціальних дозволів на користування надрами, повідомляє Державна служба геології та надр України. На шість площ та ділянок претендують близько 20 підприємств та компаній. Детально >>>