БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA

Новини - Сторінка 102

18 листопада 2015
Рента за рентою закони подавай


Минулого тижня найбільше суперечок у Верховній Раді викликали два животрепетних питання - дискримінація секс-меншин і газовидобувників. Першим пощастило більше. Їх поправку все-таки проштовхнули. А от законопроект про зниження рентної плати на природний газ залишився Непроголосований. Урядова коаліція так і не визначилася, що гірше: недоотримати 10 млрд грн. сьогодні або 3 млрд куб. м газу вже завтра.

17 листопада 2015
Феномен сланцевої видобутку в США не дозволяє прогнозувати ціни на нафту у світі, - голова ВР в Росії


Феномен сланцевої видобутку в США не дозволяє прогнозувати ціни на нафту у світі, так як вона змінює ситуацію на ринку протягом декількох тижнів, заявив глава ВР в Росії Девід Кемпбелл. «Аналітики навіть назвали цю нафту (сланцеву) іграшкою, яка в Росії називається« іван-встанька »: ви штовхаєте її, вона тут же повертається. І звичайно сьогодні важко передбачити, яка буде ціна на нафту, і швидше за все видобуток нафти в США буде рости, що ускладнює завдання ОПЕК по балансуванню ринку », - сказав він, виступаючи на конференції "Розвідка. Видобуток. Переробка 2015 ".

17 листопада 2015
Голова Мінприроди РФ не очікує прийняття закону про доступ приватних компаній до шельфу раніше 2016 р.


Мінприроди РФ не очікує прийняття закону про доступ приватних компаній до шельфу раніше 2016 року, повідомив міністр природних ресурсів і екології РФ Сергій Донський, пишуть російські ЗМІ. «До кінця року - ні, не буде /прийнятий закон/», - сказав він.

17 листопада 2015
У період з січня по вересень ДТЕК скоротив видобуток вугілля на 26%


У січні-вересні 2015 вугледобувні підприємства енергохолдингу ДТЕК скоротили видобуток вугілля на 25,6%, або на 7 371,8 тис. Тонн до 21 433,4 тис. Тонн порівняно з аналогічним періодом 2014 року. Про це йдеться у квартальному звіті компанії ДТЕК на сайті Лондонської фондової біржі, пишуть «Українські новини».

17 листопада 2015
"Укргазвидобування" скаржиться на низьку ціну на газ


"Укргазвидобування" розраховує на підвищення ціни за тис. куб. м газу до 3 тисяч грн з квітня 2016 р. Про це сьогодні в ході прес-сніданку повідомив глава ПАТ "Укргазвидобування" Олег Прохоренко, передає кореспондент РБК-Україна.

13 листопада 2015
Держгеонадр виставить на третій аукціон 16 грудня три нафтогазові площі

Державна служба геології та надр України виставить на аукціон 16 грудня Загорівську (Волинська обл.), Західно-Гутську (Харківська обл.) і Біблівську (Львівська обл.) нафтогазоносні площі, повідомляється в газеті «Урядовий кур'єр». Крім того, до продажу будуть запропоновані спеціальні дозволи на Південну ділянку Балахівського родовища графітових руд (Кіровоградська обл.), ділянка Слобідскої піщано-гравійної суміші (Львівська обл.), ділянка "Лотатники №2" (джерела №11-18) підземних мінеральних вод (Львівська обл.), Браїлівську ділянку підземних питних вод (Вінницька обл.).

12 листопада 2015
Комітет з податкової політики пропонує знизити ренту до 29% з 1 квітня

Парламентський комітет з питань податкової і митної політики рекомендує Раді знизити ренту на видобуток газу для "Укргазвидобування" з 70 до 29 відсотків з 1 квітня 2016 року. Про це передає кореспондент РБК-Україна. Відповідне рішення було схвалено сьогодні на засіданні комітету в ході підтримки проекту закону провнесення змін до Податкового кодексу України щодо здешевлення вартості газу для населення (2835), що комітет розглядав у повторному другому читанні. Відповідно до схвалених правок пропонується залишити розмір ренти 70 відсотків для компаніі "Укргазвидобування" до завершення опалювального сезону 2015/2016 років.
11 листопада 2015
Рада відправила на повторне друге читання закон про орендній платі на видобуток газу


Верховна Рада України (ВРУ) відправила на повторне друге читання законопроект про зниження ставки рентної плати за користування надрами при видобутку корисних копалин з 70% до 14-29%. Відповідний проект закону №2835 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо здешевлення вартості газу для населення" у другому читанні підтримали 205 парламентаріїв при мінімально необхідних 226.

10 листопада 2015
Керівництва Держгеонадр провело зустріч з трудовим колективом ДГП «Укргеофізика»


09 листопада 2015 року, т.в.о. Голови Державної служби геології та надр України Микола Бояркін зустрівся з трудовим колективом Державного геофізичного підприємства «Укргеофізика» та представниками профспілок. Учасники зустрічі обговорили нагальні питання діяльності ДГП «Укргеофізика». Зокрема піднімались питання щодо фінансування геологорозвідувальних робіт, утримання державного майна, яке перебуває на балансі підприємства, та необхідності модернізації застарілого обладнання.

06 листопада 2015
Перелік допущених претендентів до участі у ІІ аукціоні з продажу спеціальних дозволів на користування надрами

Держгеонадра опублікувал Перелік допущених претендентів до участі у ІІ аукціоні з продажу спеціальних дозволів на користування надрами, який відбудеться 10 листопада 2015 року. Реєстрація претендентів (їх уповноважених осіб), у якості покупців, буде здійснюватися з 900до 1030 год. 10 листопада 2015 року за адресою: м. Київ, вул. Ежена Потьє, 16, Державна служба геології та надр України, актовий зал, 4 поверх.