БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA

Новини - Сторінка 101

17 грудня 2015
Нові правила оподаткування газодобувної галузі


Стратегічне реформування газодобувної галузі полягає в реалізації двох ключових завдань: створенні вільного ринку газу та введення спеціального режиму оподаткування. З 1 жовтня 2015 вступив в дію Закон України "Про ринок природного газу". Цей закон визначає правові засади функціонування ринку природного газу України, заснованого на принципах вільної конкуренції, захисту прав споживачів та безпеки поставок природного газу.

04 грудня 2015
Ініціатива прозорості видобувних галузей: опубліковано перший національний звіт України

Опубліковано Звіт Ініціативи Прозорості видобувних галузей України, що охоплює 2013 календарний рік. Основним завданням цього Звіту є розкриття інформації про діяльність надрокористувачів нафтогазоносних надр, а також про платежі, які вони здійснили на користь держави у 2013 році.
 
30 листопада 2015
Рекомендації Комітетських слухань на тему "Стан та перспективи розвитку МСБ в Україні"

Розглянувши проект рекомендацій слухань у Комітеті на тему "Стан та перспективи розвитку мінерально-сировинної бази в Україні", беручи до уваги інформацію, надану центральними органами виконавчої влади, науковцями, промисловцями, громадськими організаціями, а також пропозиції, висловлені у виступах під час обговорення питань та перспектив розвитку мінерально-сировинної бази в Україні, Комітет вирішив: 
1. Схвалити рекомендації слухань у Комітеті на тему "Стан та перспективи розвитку мінерально-сировинної бази в Україні" (див. нижче).
2. Направити рекомендації слухань у Комітеті на тему "Стан та перспективи розвитку мінерально-сировинної бази в Україні" до Комітетів Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, з питань бюджету, Кабінету Міністрів України, Мінприроди, Міненерговугілля, Мінфіну, Держводагентства,Держгеонадр, Державної комісії України по оцінці запасів корисних копалин, НАН України, НАК "Надра України", Профспілки працівників геології, геодезії та картографії.
25 січня 2016
У Харківській області збільшать видобуток нафти і газу


ТОВ "Схід-Енергоресурс" планує розширити межі ділянки надр на Ново-Софіївській площі для видобутку нафти і газу. Про це йдеться в проекті рішення Харківської облради. "Схід-Енергоресурс" звернулося до депутатів з пропозицією погодити їм розширення меж раніше наданої у користування ділянки надр не більше ніж на 50% для геологічного вивчення нафтогазоносних надр.

19 листопада 2015
Частина ренти від надрокористування повинна бути віддана в місцеві бюджети, - експерт


Сьогодні рентні платежі від користування надрами надходять до загального фонду державного бюджету. Це не дає можливості контролювати, на що саме йдуть ці кошти. Про це сьогодні в ході експертно-аналітичного круглого столу на тему «Дорожня карта забезпечення здатності представників органів місцевого самоврядування та місцевих громад реалізовувати соціально-економічні переваги проектів з розвідки і видобутку нетрадиційних вуглеводнів в Україні. Підсумки проекту», який НТЦ «Психея» проводить у Харкові, сказав радник президента асоціації «Надрокористувачі України» Максим Авраменко.

19 ноября 2015
Голова "Укргазвидобування" Олег Прохоренко: Нас стримує відсутність фінансового ресурсу


The largest gas company of Ukraine PJSC "Ukrgasdobycha" intends to attract international experts for a thorough audit of its oil and gas fields and wells. "It is revolutionary work," - said in an interview with RBC-Ukraine Head of PJSC "Ukrgasdobycha" Oleg Prokhorenko. According to him, an independent external international expertise will provide an opportunity to develop a reasonable and thoroughly consider the investment strategy for the development of domestic gas production.

18 листопада 2015
ПАТ «Укргазвидобування» розпочало проект з Держдепартаментом США і Deloitte з реформування системи закупівель


ПАТ «Укргазвидобування» продовжує реформувати систему закупівель за допомогою технічної підтримки та фінансування Держдепартаменту США і компанії Deloitte. Ця робота проводиться в рамках технічної підтримки Укргазвидобування з боку Держдепартаменту США з реформ корпоративного управління та підвищення ефективності основних корпоративних функцій.

18 листопада 2015
Рента за рентою закони подавай


Минулого тижня найбільше суперечок у Верховній Раді викликали два животрепетних питання - дискримінація секс-меншин і газовидобувників. Першим пощастило більше. Їх поправку все-таки проштовхнули. А от законопроект про зниження рентної плати на природний газ залишився Непроголосований. Урядова коаліція так і не визначилася, що гірше: недоотримати 10 млрд грн. сьогодні або 3 млрд куб. м газу вже завтра.

17 листопада 2015
Феномен сланцевої видобутку в США не дозволяє прогнозувати ціни на нафту у світі, - голова ВР в Росії


Феномен сланцевої видобутку в США не дозволяє прогнозувати ціни на нафту у світі, так як вона змінює ситуацію на ринку протягом декількох тижнів, заявив глава ВР в Росії Девід Кемпбелл. «Аналітики навіть назвали цю нафту (сланцеву) іграшкою, яка в Росії називається« іван-встанька »: ви штовхаєте її, вона тут же повертається. І звичайно сьогодні важко передбачити, яка буде ціна на нафту, і швидше за все видобуток нафти в США буде рости, що ускладнює завдання ОПЕК по балансуванню ринку », - сказав він, виступаючи на конференції "Розвідка. Видобуток. Переробка 2015 ".

17 листопада 2015
Голова Мінприроди РФ не очікує прийняття закону про доступ приватних компаній до шельфу раніше 2016 р.


Мінприроди РФ не очікує прийняття закону про доступ приватних компаній до шельфу раніше 2016 року, повідомив міністр природних ресурсів і екології РФ Сергій Донський, пишуть російські ЗМІ. «До кінця року - ні, не буде /прийнятий закон/», - сказав він.