БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA

Новини - Сторінка 104

19 жовтня 2015
Україна переносить дату публікації Звіту Ініціативи Прозорості Видобувної Галузі на січень


Міністр енергетики та вугільної промисловості ініціював процедуру перенесення терміну публікації Звіту Ініціативи Прозорості Видобувної Галузі (EITI) з 16 жовтня на 15 січня 2016 року. Відповідне звернення було надіслано Голові Правління Ініціативи прозорості видобувних галузей пані Клер Шорт. Перенесення дати публікації стало вимушеним кроком через ненадання інформації, необхідної для підготовки Звіту з боку певних компаній та державних установ. 

16 жовтня 2015
Україна переносить дату публікації Звіту Ініціативи Прозорості Видобувної Галузі (EITI)


Міністр енергетики та вугільної промисловості ініціював процедуру перенесення терміну публікації Звіту Ініціативи Прозорості Видобувної Галузі (EITI) з 16 жовтня на 15 січня 2016 року. Відповідне звернення було надіслано Голові Правління Ініціативи прозорості видобувних галузей пані Клер Шорт. Перенесення дати публікації стало вимушеним кроком через ненадання інформації, необхідної для підготовки Звіту з боку певних компаній та державних установ. Зокрема, незважаючи на проведену роботу та численні звернення, підтримку Світового Банку та міжнародних організацій, до Незалежного Адміністратора EITI досі на надійшли необхідні дані від Державної фіскальної служби та компанії “Укрнафта”, де нещодавно було призначено нового керівника.

Український газовий ринок – останній європейський рубіж?


13-14 жовтня 2015 р. у Києві відбудеться конференція на тему: "Український газовий ринок – останній європейський рубіж?", яку організовує Експертна рада з питань розвитку газової промисловості та ринку природного газу спільно з ТОВ "Грант Торнтон Україна", ТОВ "Нафтогазбудінформатика", Регіональною газовою компанією та ICIS.

01 жовтня 2015
Держгеонадра оголошує про проведення ІІ аукціону 2015 року з продажу спеціальних дозволів на користування надрами

Державна служба геології та надр України оголошує про проведення ІІ аукціону 2015 року з продажу спеціальних дозволів на користування надрами. На аукціон виставляються спеціальні дозволи на користування надрами відповідно до переліку. До участі в аукціоні допускаються особи за рішенням аукціонного комітету, які відповідно до Порядку проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.05.2011 № 594, подали заявку та виконали всі умови щодо участі в аукціоні.
01 жовтня 2015
БГЗО ухвалила рішення із пришвидшення підготовки Звіту ІПВГ


В четвер, 24 вересня, в офісі представництва Світового банку відбулось засідання багатосторонньої групи зацікавлених осіб (БГЗО) за участю головного експерта з нафти і газу Світового банку Ільхем Саламон, фахівця з соціальних проектів Світового банку Дакші Шак’я та технічного директора Міжнародного cекретаріату ІПВГ Сема Барлета. Головував на засіданні групи заступник Міністра енергетики і вугільної промисловості Ігор Діденко.

30 вересня 2015
Погодження на користування надрами в Україні відтепер надаватимуться за новою прозорою процедурою


Міністерством екології та природних ресурсів України затверджено новий Порядок організації діяльності та роботи комісії з питань погодження надання надр в користування, який унеможливлює затягування процесу розгляду документів та захищає підприємців від необґрунтованих відмов. При цьому громадськість зможе контролювати роботу комісії. У Мінприроди України пояснюють, що за новими правилами комісія має проводитись двічі на місяць, при цьому порядок денний затверджується за три робочих дні до засідання і обов’язково публікується на сайті Міністерства – відповідно, громадськість може ознайомитись з питаннями, що будуть винесені на розгляд. Протокол засідання також публікуватиметься на офіційному сайті.

29 сентября 2015
Чи стане нафтогазова галузь прозорою?


23 вересня в УКМЦ відбулась зустріч з пресою, присвячена впровадженню Ініціативи прозорості видобувних галузей (ІПВГ) в Україні. В заході взяли участь: старший фахівець з нафти і газу Світового Банку Ільхем Саламон (Вашінгтон, США), президент аналітичного центру DiXiGroup Олена Павленко, голова Національного секретаріату ІПВГ Діна Нарежнева, радник Міністра енергетики та вугільної промисловості Олександр Вовк, старший консультант міжнародної аудиторської компанії Ernst&Young, яку обрано Незалежним Адміністратором ІПВГ, Андрій Кітура.

23 вересня 2015
Видобуток газу на норвезькому континентальному шельфі в 2015 році може скласти 100 млрд куб. м


Конкуренція на європейському газовому ринку, де головними гравцями є Норвегія і Росія, йде на користь як експортерам, так і споживачам. Про це в опублікованому сьогодні інтерв'ю агентству Блумберг заявив міністр нафти та енергетики Норвегії Торд Льен. "Для Європи добре, що поставки диверсифіковані, це добре також і для експортерів, - зазначив Льен. - Конкуренція корисна для норвезького газу в довгостроковій перспективі".

22 вересня 2015
Розроблено проект постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Положення про Державну службу геології та надр України"
Офіційний веб-сайт Державної служби геології та надр України поінформував про розроблення проекту постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Положення про Державну службу геології та надр України". 
21 вересня 2015
Збільшення страхового запасу газу для приватних компаній "заморозить" майже 2 млрд грн
 
Запропоноване урядом 10-кратне збільшення необхідного страхового запасу газу (з 10% до 100%) є заморожуванням грошей і може "вбити" приватний бізнес. Про це заявили представники профільних асоціацій в ході засідання круглого столу "Чи буде Україна з власним газом: видобуток, податки та інвестиції", організованого ZN.UA і консалтинговою компанією "Ньюфолк".