БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA

Новини - Сторінка 108

14 июля 2015
Chevron закриває представництво в Україні


Представництво "Шеврон Юкрейн Б.В." (Chevron Ukraine BV) оголосило про припинення своєї діяльності в Україні. Як йдеться в оголошенні представництва в пресі у вівторок, відповідне рішення рада директорів Chevron Ukraine BV прийняв 2 липня цього року. У документі відсутня інші подробиці. Як повідомлялося, Україна, компанія "Шеврон Україна Б.В." і ТОВ "Надра Олеська" 5 листопада 2013 підписали угоду про розподіл продукції з видобутку вуглеводнів на Олеській площі (Львівська та Івано-Франківська обл.). Представництво Chevron Ukraine BV було зареєстровано в січні 2013 року.

13 липня 2015
Ізраїль і Ліван відновлять переговори по газовому родовищу


Відновлюються переговори, націлені на вирішення морського прикордонного спору між Ліваном та Ізраїлем, передає Natural Gas Europe. Ліван та Ізраїль пред'являють свої права на 850 кв. км території регіону Кариш в Середземному морі, де знаходиться велике родовище природного газу. Ліванський уряд вже довгий час не може зайнятися питанням видобутку газу на цьому родовищі через внутрішні політичні розбіжності. При цьому Ліван побоюється, що поки він зволікає, Ізраїль може почати розробку. У зв'язку з цим ліванська влада попередили, що будь-яка спроба Ізраїлю вкрасти газ призведе до конфронтації між цими двома країнами аж до оголошення війни.

13 липня 2015
Позиція Держлісагентства щодо незаконного видобутку бурштину


Cпільними діями правоохоронних та контролюючих органів станом на сьогодні іде активна боротьба з незаконним видобуванням бурштину на території Житомирщини. Про це під час міжвідомчої наради у Житомирі повідомив Голова Державного агентства лісових ресурсів Олександр Ковальчук. Він наголосив, що питання припинення незаконного видобутку бурштину знаходиться на особистому контролі у Президента Україна та Прем’єр-міністра України. 

13 липня 2015
Число нафтових бурових установок в США виросло другий тиждень поспіль


Число діючих нафтових бурових установок в США за тиждень виросло на 5 установок до 645 одиниць. Про це в п'ятницю повідомили в компанії Baker Hughes Inc. Таким чином, число бурових виросло другий тиждень поспіль. Раніше даний показник знижувався 29 тижнів поспіль. Число бурових установок в США, яке вважається показником активності в нафтовій галузі, різко впало після обвалу цін на нафту минулого року.

13 июля 2015
Закон про забезпечення прозорості у видобувній галузі вступив у дію


Президент України Петро Порошенко підписав прийнятий Верховною радою Закон № 521-VIII “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення прозорості у видобувних галузях”. Цей нормативно-правовий акт, у розробці та просуванні якого взяли участь спеціалісти аналітичного центру DiXi Group, зобов’язує користувачів надр надавати та оприлюднювати інформацію про загальнодержавні та місцеві податки і збори, інші платежі, а також про виробничу (господарську) діяльність, відповідно до порядку, затвердженого Кабінетом Міністрів.

10 липня 2015
Перспективи нарощування видобутку ВВ «Надра України» пов’язують зі Східним регіоном

НАК «Надра України» разом зі своїми дочірніми підприємствами окреслила перспективи нарощування видобутку вуглеводнів в Східному нафтогазоносному регіоні. Зокрема, компанія пов’язує  збільшення видобутку з ущільненими нафтогазонасиченими породами-колекторами (алевроліти, пісковики, вапняки), ресурси яких прогнозуються в обсязі понад 5 трлн кубометрів, великими та надвеликими глибинами (5,0 – 7,0 км) у карбонатно-теригенних резервуарах у межах крупних структурних форм центральної частини ДДЗ та інше. 
07 липня 2015
Представники процесу ЕІТІ в Україні навчилися аналізувати звітність


22-24 червня в Стамбулі Євразійський інформаційний хаб видобувних галузей (Eurasia Extractive Industries Knowledge Hub) організував тренінг з аналізу даних ЕІТІ із застосуванням тристороннього формату. Однією з цілей заходу було навчання методології аналізу звітів ЕІТІ від Інституту управління природними ресурсами (Natural Resource Governance Institute, NRGI).

07 липня 2015
Майже 80% приватних компаній знизили видобуток газу


За підсумками перших шести місяців 2015 року українські газовидобувні компанії виробили 9,844 млрд кубометрів, що майже на 2%, або на 198 млн кубометрів газу, менше, ніж у першому півріччі 2014 року. Про це пише "ЛігаБізнесІнформ". Як зазначається, основна частка падіння припала на державну компанію "Укргазвидобування" (-3,2% до показників першого півріччя 2014-го) і напівдержавну "Укрнафту" (-12,1%). Ці компанії видобули в сукупності на 345 млн кубометрів менше, ніж рік тому.

02 липня 2015
ДП «Укрнаукагеоцентр» НАК «Надра України» звітує за І півріччя

Як повідомили GEOnews.com.ua у ДП «Укрнаукагеоцентр» НАК «Надра України», 30 червня на підприємстві  відбулася науково-технічна рада (НТР), на якій було підбито підсумки проведення робіт за І півріччя 2015 року з геологічного вивчення надр згідно з комплексним перспективним планом. Зі звітом про виконану роботу виступив генеральний директор підприємства Голуб П.С.
 
02 липня 2015
Рада звільнила Шевченка з посади міністра екології


Верховна Рада проголосувала за звільнення Ігоря Шевченка з посади міністра екології та природних ресурсів. За відповідне рішення проголосували 235 народних депутатів. Як відомо, 24 червня Кабінет міністрів України звернувся до Верховної Ради з поданням щодо звільнення Ігоря Шевченка. Причиною такого рішення в уряді назвали втрату керованості очолюваного Шевченком міністерством, не забезпечення ним виконання функцій та зобов’язань держави в сфері охорони довкілля.