БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA

Новини - Сторінка 112

13 листопада 2015
Демчишин: Зниження ренти на газ з 55% до 29% дозволить підвищити обсяги видобутку


Зниження рентної плати за видобуток газу з 55% до 29% для свердловин глибиною до 5 тис. м сприятиме підвищенню на 30% обсягу видобутку газу приватними підприємствами. Про це в ході години запитань до уряду на пленарному засіданні Верховної Ради заявив міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин.

10 червня 2015
Міжнародний GR Форум


5 червня у Києві пройшов перший Міжнародний GR Форум.  Захід, організований міжнародною компанією SIC Group Ukraine, став комунікаційним майданчиком для представників бізнесу і влади. У ході Форуму обговорювалися важливі питання сучасних бізнес-тенденцій, ефективної взаємодії бізнесу та влади, лобіювання інтересів української бізнес-спільноти на вітчизняному та міжнародному ринках. 

10 июня 2015
Statoil віднайшла нові запаси газу в Норвезькому морі


Норвежская компания Statoil с партнерами обнаружила запасы газа на месторождении Gymir, что стало третьим обнаружением "голубого топлива" в зоне Aasta Hansteen на норвежском континентальном шельфе за последние три месяца, отмечается в сообщении компании. "Наша разведочная кампания вокруг Aasta Hansteen на текущий год доказала потенциал роста в этом районе. 

09 червня 2015
Олена Павленко: Народ має знати, як ефективно використовуються надра


У Києві 5 червня відбувся Міжнароднийфорум GovernmentRelations, на  якому було обговорено сучасні бізнес-тенденції, питання ефективної взаємодії бізнесу та влади, лобіювання інтересів української бізнес-спільноти на вітчизняному та міжнародному ринках. Було зосереджено увагу на необхідності розвитку конструктивної та відкритої форми діалогу між бізнесом та владою,розвиткуGR та лобізму в Україні, законодавчому аспекті розвитку танеобхідності даного кроку для влади та бізнесу.Таклж було розглянуто іноземні практики для використання в Українї та зовнішньоекономічнійдіяльності.

04 июня 2015
Анализ недропользования в Украине за 2014 г.


Недра являются исключительно собственностью народа Украины и предоставляются только в пользование (статья 4 Кодекса Украины о недрах). Недра предоставляются в пользование предприятиям, учреждениям, организациям и гражданам только при наличии у них специального разрешения на пользование участком недр (статья 19 Кодекса Украины о недрах).

04 червня 2015
"Реформування газового ринку України: перспективи і можливості
Завтра, 5 червня в Києві відбудеться перший Міжнародний GR Форум.  В рамках форуму о 17:20 – 18:30 проходитиме панельна дискусія "Реформування газового ринку України: перспективи і можливості"
Теми для обговорення:
Податкова політика в гірничодобувній промисловості
Запровадження стандарту ЕІТІ – за і проти
Відкриття доступу до геологічної інформації як засіб підвищення інвестиційної привабливості нафтогазової галузі
Закон «Про ринок природного газу» – можливість лібералізації сектору. Необхідність реформування галузі
04 червня 2015
Світовий попит на природний газ зросте на 65% до 2040 року, - глава ExxonMobil


Світовий попит на природний газ зростатиме найшвидшими темпами в порівнянні з іншими видами енергії. Про це заявив глава компанії ExxonMobil Рекс Тіллерсон на семінарі ОПЕК. «Хоча поновлювані джерела енергії продовжать рости дуже швидкими темпами, найсуттєвіша тенденція, яку ми бачимо - це попит на природний газ, який виросте на 65% до 2040 р Це буде найбільший ріст серед усіх видів енергії», - сказав Тіллерсон. Про це повідомляє ТАСС.

04 червня 2015
Petrobras виявила нові запаси малосірчаної нафти на шельфі


Бразильська держкомпанія Petroleo Brasileiro (Petrobras) виявила нові запаси малосірчаної нафти в глибоководній частині шельфу біля берегів північного бразильського штату Сержипі, передає агентство Reuters. Свердловина 3-SES-189, розташована в ліцензійному блоці BM-SEAL-4, ще звана Поко Верде-4, показала ознаки значного скупчення нафти на глибині 5350 метрів.

02 червня 2015
І.Діденко закликає народних депутатів підтримати законопроект №2591


Міжфракційним об'єднанням «За енергетичну незалежність України» 28 травня було організованозустріч, в ході якої  було обговорено «Майбутнє фіскального режиму газовидобувної галузі».  У зустрічі також прийняв участь пан Карлос Паскуаль, який є представником міжнародної консалтингової компанії IHS та членом робочої групи при Міністерстві фінансів України, яка займається розробкою проекту закону щодо змін до Податкового кодексу в частині перегляду системи оподаткування підприємств усіх форм власності, які здійснюють господарську діяльність з видобутку нафти, конденсату та природного газу. Пан Паскуаль презентував кілька моделей фіскального режиму, запровадження яких може стати поштовхом для збільшення внутрішнього видобування природного газу в Україні та сприяти збалансуванню надходжень до Державного бюджету.