БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA

Новини - Сторінка 105

17 вересня 2015
Уряд зобов'язав міністерства забезпечити прозорість у видобувних галузях


На офіційному порталі Верховної Ради України опублікували Розпорядження Кабінету Міністрів № 910-р “План заходів із впровадження Ініціативи щодо забезпечення прозорості у видобувних галузях на 2015 рік”, за яким міністерства до 17 вересня повинні підготувати чотири нормативно-правові акти. До 17 вересня Міненерговугілля, Мінфін, Мінекономрозвитку, Мінприроди, Держстат і Державна фіскальна служба повинні розробити та подати на розгляд Кабінету Міністрів України кілька нормативних документів. 

О. Бєлькова: Прозорість і рівність умов на газовому ринку для всіх гравців


10 вересня відбувся  круглий стіл на тему "Чи буде Україна з власним газом: видобуток, податки й інвестиції".  У заході  взяли участь: народний депутат Верховної Ради України, заступник голови парламентського комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики і ядерної безпекиОльга Бєлькова, представники державних компаній НАК "Нафтогаз України" і "Укргазвидобування", приватних компаній Burisma, "Карпатигаз", "Полтавська газонафтова компанія", асоціацій "Надрокористувачі України", "Газові трейдери України" та ін.

11 вересня 2015
Газовики вимагають зниження ренти, прозорих умов та нормальних законів


В агенції Укрінформ відбувся круглий стіл: «Чи буде Україна з власним газом: видобуток, податки та інвестиції». Організатори форуму тижневик «Дзеркало тижня. Україна» та консалтингова компанія «Ньюфолк», зібрали за одним столом авторитетних представників газовидобуваючої галузі, керівників кампаній, профільних асоціацій, відомих експертів та політиків. Тема обговорення надзвичайно важлива для держави, особливо напередодні зимового періоду. Чим живуть зараз учасники газового ринку, з якими проблемами стикаються, які перспективи розвитку у цій стратегічній галузі – спробуємо з`ясувати.

11 вересня 2015
Прозорість та діалог як запорука розвитку Харківського регіону


4 вересня 2015 року в Харкові відбувся VII Міжнародний економічний форум«ІННОВАЦІЇ. ІНВЕСТИЦІЇ. ХАРКІВСЬКІ ІНІЦІАТИВИ», на якому обговорювався план активних дій з реновації економіки України та Харківської області. Захід був організований Харківською обласною державною адміністрацією та Харківською обласною радою за підтримки Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України; проекту Європейського Союзу «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні»; проектуUSAID «Програма розвитку державно-приватного партнерства»; міжнародних компаній та Харківського регіонального центру з інвестицій та розвитку Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

11 вересня 2015
Кабінет Міністрів зобов’язав органи влади збирати інформацію про видобувну галузь


8 вересня 2015 року Кабінет Міністрів прийняв Розпорядження “Про затвердження плану заходів із впровадження Ініціативи щодо забезпечення прозорості у видобувних галузях на 2015 рік”. Розпорядження визначає перелік органів виконавчої влади, що мають розробити необхідну нормативну базу для забезпечення прозорості у галузі, уповноважує їх забезпечити збір та подання Міненерговугіллю інформації за 2013 рік, необхідної для підготовки першого ІПВГ звіту відповідно до вимог Стандарту. Для кожного з органів виконавчої влади документом передбачається окремий перелік інформації, що має надаватися.

10 вересня 2015
ПАТ «Укргазвидобування» відкрито нове газове родовище в Закарпатті


За результатами геологорозвідувальних робіт ПАТ «Укргазвидобування» в Великоберезнянському районі Закарпатської області, поблизу с.Тихий відкрито Лютнянське газове родовище. В результаті буріння та випробування пошукової свердловини № 2 отримано промисловий приплив газу. Добовий дебіт склав 58 тис. м3 при досліджені свердловини на 6 мм штуцері.

31 серпня 2015
Голова Eni: Італія може стати експортером єгипетського газу до 2018 року


Італія може стати експортером єгипетського газу з гігантського родовища в морській економічній зоні Єгипту до 2018 року. Про це в інтерв'ю газеті "Стампа" заявив сьогодні головний керуючий італійського енергетичного концерну Eni Клаудіо Дескальці. За його словами, в найближчі місяці компанія зможе отримати ліцензію на виробництво, в наступному році проведе буріння і налагодить інфраструктуру для поставок.

31 серпня 2015
Італійці виявили найбільше газове родовище в Середземному морі


Італійська газова компанія Eni повідомила про виявлення найбільшого газового родовища в Середземному морі. Про це йдеться у відповідному повідомленні компанії. Родовище знаходиться біля узбережжя Єгипту. У компанії описали його як «супергигантский»: воно містить приблизно 850 млрд кубометрів газу. Газові поклади знаходяться під площею близько 100 квадратних кілометрів.

27 серпня 2015
North Energy цікавиться російським шельфом Баренцева моря


Крупна норвезька нафтогазова компанія North Energy зацікавлена ​​в тому, щоб вийти на російську частину шельфу Баренцева моря, свідчать дані з річного звіту норвезької компанії за 2014 рік. "Метою бізнесу North Energy є проведення розвідки, розробки і видобутку нафти і газу на норвезькому континентальному шельфі та у російському секторі Баренцева моря, а також забезпечення можливості володіння або участі в компаніях з подібною діяльністю, а тому числі через дочірні компанії", - пише компанія.

27 серпня 2015
Іран має намір залучити іноземні інвестиції


Іран має намір залучити іноземні інвестиції в розвиток своїх газових родовищ «Північний Парс», «Голшан» і «Фірдоусі», а також у видобуток нафти на родовищі «Південний Парс». Міністерство нафти Ірану має намір провести презентацію цих проектів на конференції в Лондоні, де також будуть представлені нафтогазові контракти для іноземних інвесторів. Про це повідомляє іранське інформаційне агентство Shana з посиланням на генерального директора нафтогазової компанії Pars Алі Акбара Шабанлу.