БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA

Новини - Сторінка 87

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект №3096-д про дерегуляцію дозвільних процедур у сфері нафтогазовидобування

За відповідне рішення на засіданні у вівторок проголосував 231 депутат.Згідно із законопроектом дозволяється використовувати механізм сервітуту для будівництва об’єктів нафтогазовидобування і трубопровідного транспорту (без зміни цільового призначення земельних ділянок). Крім того, усувається необхідність отримання гірничого відводу, виключаються об’єкти нафтогазовидобутку з переліку об’єктів містобудівної діяльності, скасовується обов’язкове введення родовищ у дослідно-промислову та промислову розробку за рішенням Міненерговугілля.
18 грудня 2017
Нові надходження до місцевих бюджетів завдяки рентній децентралізації: можливості для діалогу та розвитку


13 грудня у Києві відбувся круглий стіл «5% ренти для місцевих бюджетів: перспективи розвитку видобувних регіонів з 2018», де зібрались представники видобувних компаній, центральних  органіввлади, та місцевої влади видобувних регіонів. Закон № 1793 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату» вносить зміни до бюджетного розподілу рентної плати»  про надходження 5% від ренти в місцеві бюджети вступає в дію з 1 січня 2018.

06 листопада 2017
У Туркменістані виявлено нові перспективні нафтогазові структури

У Туркменістані під глибоке буріння підготовлено близько трьохсот перспективних на нафту і газ структур, сказав на міжнародній конференції “Нафта і газ Туркменістану – 2017” голова державної корпорації “Туркменгеологія” Шахим Абдрахманов. У Туркменістані до цього було відкрито близько двохсот родовищ нафти і газу. Основні перспективи пов’язані з неогеновими, крейдовими і юрськими відкладеннями.

Тиждень ІПВГ в Південно-Східний Азії


Для світового процесу впровадження Стандарту ІПВГ минулий тиждень був багатим на події. Вперше була проведена конференція по розкриттю інформації про бенефіцарних власників. Також відбулося 38-ме засідання Правління ІПВГ. Більш детально про ці події – читайте далі.

25 жовтня 2017
Енергетика в Україні: європейські перспективи
 
31 жовтня 2017 року юридична фірма AEQUO за підтримки редакції газети «Юридическая практика» проведуть круглий стіл «Енергетика в Україні: європейські перспективи».  Місце проведення: готель Hilton Kyiv (бульв. Т. Шевченка, 30, м. Київ).
18 вересня 2017
13 листопада закінчується термін подачі заявок на участь в аукціоні


На 21 грудня заплановано другий у 2017 році аукціон з продажу спецдозволів на користування надрами. Як повідомляє Державна служба геології та надр України, це будуть вже другі торги за новими правилами. Усього на аукціон висталено 10 ділянок, на дві ділянки більше ніж на перших торгах на початку року. Останній термін подачі заявок на участь в аукціонних торгах - 13 листопада 2017 року.

28 серпня 2017
«Долинанафтогаз» випереджає графік реалізації проекту з інтенсифікації видобутку


ПАТ «Укрнафта» отримала додатково 17,2 тисяч тонн нафти на 22 свердловинах Долинського і Північно-Долинського родовищ, які з кінця минулого року компанія почала оснащувати новими установками електровідцентрових насосів (УЕВН) підвищеної продуктивності. Цього результату вдалось досягти за 9 місяців, при тому що планом передбачалось отримати додатково 16,5 тисяч тон нафти протягом 1 року. Добовий видобуток нафти на вказаних свердловинах збільшився на 80 тонн  – до 140 тонн за добу. Також з початку проекту отримано додатково 5,5 млн м³ природного газу. Інвестиції, що забезпечили стабілізацію та збільшення видобутку, дозволили компанії наростити податкові відрахування та забезпечити раціональну розробку запасів вуглеводнів відповідно до умов ліцензій.

31 липня 2017
Інвестиції в енергетику скорочуються - МЕА
 
Інвестиції в енергетичний сектор в усьому світі скорочуються другий рік поспіль, оскільки знижуються витрати на видобувні нафтогазові проекти, повідомляє Міжнародне енергетичне агентство (IEA). У своєму огляду Світових енергетичних інвестицій за 2017 рік МЕА стверджує, що світові інвестиції в 2016 році скоротились на 12 відсотків до 1,7 трильйонів доларів, що становить 2,2 відсотка від світового ВВП. Як пише Business Inquirer, виконавчий директор МEA Фатіх Бірол також зазначає, що інвестиції в енергоефективність зростають завдяки сильній державній політиці на ключових ринках.
 
26 червня 2017
Діяльність державних видобувних компаній ускладнюється через проблеми з накопиченою заборгованістю


Діяльність державних видобувних компаній ускладнюється через проблеми, що випливають з практики їх господарських спорів та накопиченої заборгованості. Рахунки ПАТ “Укргазвидобування” вже 20 днів залишаються заблокованими через спроби ТОВ "Арабський енергетичний альянс" відсудити 231,6 млн грн компенсації вартості вуглеводнів, не розподілених “Укргазвидобуванням” в рамках спільної діяльності. У зв’язку з можливими фінансовими труднощами, держкомпанія звернулася до Президента, Кабінету Міністрів і Верховної Ради з проханням зняти арешт з рахунків.