БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA

Новини - Сторінка 94

25 травня 2016
Впровадження ІПВГ в Лебединському районі Сумщини привертає увагу до вирішення проблем соціальної інфраструктури

Як відомо, на території Лебединського району розташоване Новотроїцьке газоконденсатне родовище, яке експлуатується з 1974 року. На даний час родовище розробляє ГПУ «Полтавагазвидобування» ПАТ «Укргазвидобування». Для налагодження конструктивної бесіди 19 травня 2016 року в м. Лебедин Сумської області відбувся робочий круглий стіл «Прозорість видобутку вуглеводнів Лебединського району та її важливість для громад». Захід організовано ГО «НОВА Енергія» (м.Харків) за підтримки Лебединської районної державної адміністрації в рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-II) впровадження» у частині надання допомоги в реалізації компоненту «Ініціатива прозорості видобувних галузей (ІПВГ) в Україні», який фінансується Агентством США з міжнародногорозвитку (USAID).
24 травня 2016
Burisma у 2016 р. планує збільшити видобуток газу до 1,8 мрд куб. м


Група компаній Burisma, підконтрольна бізнесмену Миколі Злочевському, у 2016 році планує збільшити видобуток природного газу на 50% (з урахуванням ТОВ "Куб-Газ" - ІФ) - із 1,2 млрд куб. м до 1,8 млрд куб. м, повідомив головний виконавчий директор з українських операцій Burisma Тарас Бурдейний. "Поточного року Burisma планує пробурити 16 свердловин завглибшки понад 4000 метрів і п'ять-сім свердловин завглибшки менше ніж 4000 метрів. Усе це дозволяє нам вийти на плановий обсяг видобутку 1,8 млрд кубометрів, але ми ставимо собі за мету наблизитися до відмітки 2 млрд кубометрів газу", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Укргазвидобування" обіцяє в цьому році 36 нових ділянок видобутку газу

Про це під час засідання Кабінету міністрів заявив голова правління ПАТ "Укргазвидобування" Олег Прохоренко, доповідаючи про плани компанії. За його словами, цього року перед компанією стоять такі технічні завдання:
- Забезпечення відновлюваності ресурсної бази коефіцієнту заміщення запасів на рівні 2х-2.5х
‒ Отримання 36 спецдозволів на нові ділянки
‒ Проведення масштабних сейсморозвідувальних робіт - залучення послуг по 2Д і 3Д
‒ Нарощування бази резервів за рахунок нових типів резервів - дорозвідка пластів
щільних порід в центральній частині регіону (Полтава, Харків) ...
12 травня 2016
Остап Семерак: "Міністерство представить нові підходи до надрокористування"


11 травня 2016 року, Міністр екології та природніх ресурсів України звернувся до Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з пропозицією підтримати створення прозорої процедури використання надр. Остап Семерак зазначив, що Міністерство екології та природніх ресурсів України вже має напрацювання щодо реформування даного напрямку роботи. Міністр повідомив, що 16 травня в міністерстві відбудеться нарада з приводу використання надр, де буде напрацьовано чіткий план дій і в подальшому винесено його на затвердження Уряду України.

06 травня 2016
Ініціатива прозорості дісталася до Талалаївського району Чернігівщини


У смт Талалаївка на Чернігівщині 27 квітня відбувся перший із трьох запланованих в області круглих столів з обговорення Ініціативи прозорості видобувних галузей в Україні та її значення для місцевих громад. Участь у заході взяли представники районної ради та райдержадміністрації, сільські і селищні голови, громадські активісти, представники місцевих підрозділів НГВУ «Чернігівнафтогаз» ПАТ «Укрнафта».

04 мая 2016
Прибуток нафтогазового гіганта Shell впав майже в 10 разів


Британо-голландська нафтогазова компанія Royal Dutch Shell Plc в першому кварталі 2016 року скоротила чистий прибуток через падіння цін на нафту, проте результат перевершив очікування ринку завдяки прибутковості нафтохімічного бізнесу. Про це йдеться в звіті компанії, пишуть "Вести.ru". Чистий прибуток Royal Dutch Shell в січні-березні впав в 9,9 разу в річному вираженні до 455 млн доларів. Скоригований чистий прибуток на акцію становив 0,07 долара проти 0,69 долара роком раніше.

28 квітня 2016
290 тис тонн – ресурс нафтового родовища, відкритого «Укргазвидобуванням» на Харківщині


Промисловий не фонтануючий  приплив нафти, дебітом  4,9 м куб. на добу, отримано при проведенні випробувань на одній з свердловин Оливинівської структури, яка знаходиться на території Шевченківського району Харківської області. Нафтовий поклад залягає на глибинах від 2100 до 2200 м. За попередніми даними, його ресурси оцінюються у 290 тис. тонн умовного палива. У пробуреній свердловині виявлено ще низку перспективних пластів вище по розрізу, що відкриває перспективи подальшої розвідки на цій площадці.

25 квітня 2016
Головою Наглядової ради «Укргазвидобування» став Юрій Вітренко


Збори акціонерів газодобувної компанії Укргазвидобування своїм рішенням від 21 квітня достроково припинила повноваження голови наглядової ради Андрія Пасішника, проти якого Національне антикорупційне бюро України порушило кримінальну справу в рамках розслідування, ініційованого за заявою екс-міністра економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус. Про це йдеться в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, передає УНІАН.

25 квітня 2016
Азербайджан добув майже 400 млн тонн нафти Azeri Light та 70 млрд кубометрів газу


З початку видобутку першої нафти - з листопада 1997 го і по квітень поточного року з блоку нафтових родовищ "Азері-Чираг-Гюнешлі" видобуто 393 мільйона тонн нафти, з яких 218 мільйонів тонн припали на частку прибуткової нафти Азербайджану, сказав в понеділок перший віце -президент азербайджанської держкомпанії SOCAR Хошбахт Юсіфзаде на що проходить в Баку міжнародної конференції SOCAR "Каспій і Центральна Азія - торгівля, логістика, нафтопереробка і нафтохімія".

21 квітня 2016
У Держгеонадрах кажуть, що завдяки їх зусиллям уряд прийняв реформаторську постанову

Про реформи у геологічній галузі, які несуть в собі зміни, прийняті до постанов №615 та №594, говорили на брифінгу Державної служби геології та надр України. Т.в.о. Голови Держгеонадра Микола Бояркін відкрив зустріч тезою, що геологічна служба домоглась реформ у своїй галузі. Зміни, які обговорювали на зустрічі з журналістами, за словами керівництва Служби, сприяють реформування секторунадрокористування; скасуванню преференції на отримання спецдозволів для підприємств з державною часткою; удосконаленню норми порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами та порядку проведення аукціонів тощо. Над цими змінами фахівці Держгеонадр активно працювали впродовж майже двох років.