БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA

Новини - Сторінка 88

25 квітня 2017
Держкомісії по запасах України та Китаю будуть класифікувати корисні копалини для ООН

 

Українська та китайська сторони спільно працюватимуть над удосконаленням міжнародної класифікації запасів корисних копалин. Такої домовленості досягли у рамках підписання меморандуму про співпрацю між Державною службою геології та надр України, Державною комісією по запасах України та Центром оцінки запасів і ресурсів корисних копалин Міністерства земель і ресурсів Китайської народної республіки. 

«Укргазвидобування» за рік планує збільшити буріння на 60%


ПАТ «Укргазвидобування» планує у 2017 році – порівняно з 2016-м – на 60% збільшити обсяги буріння, до 320 000 м. Про це повідомила прес-служба компанії. Зокрема, 240 000 м. компанія планує отримати за рахунок власного бурового підрозділу «Укрбургаз», а решту – за допомого зовнішнього підрядника. «Укргазвидобування» за 2017-2018 роки має модернізувати 32 бурові установки «Укрбургазу». Це дозволить підвищити швидкість буріння до 400-500 м на місяць з нинішніх 300 метрів. Крім цього, компанія планує закупити до 2020 року близько 30 нових бурових станків.

21 квітня 2017
Посол США в Україні відвідала виробничі об’єкти ПАТ «Укргазвидобування»


19 квітня посол США в Україні Марі Йованович відвідала виробничі об’єкти у Полтавській області найбільшої в Україні газовидобувної компанії – ПАТ «Укргазвидобування». Візит посла складався з відвідин декількох об’єктів:  нової свердловини,  свердловини після КРС та свердловини, яка проходить процес інтенсифікації видобутку. Американський дипломат мала на меті ознайомитися з енергетичною інфраструктурою України та з прогресом реалізації Програми «20/20» зі збільшення власного видобутку природного газу до 20 млрд кубометрів у 2020 році.

19 квітня посол США в Україні Марі Йованович відвідала виробничі об’єкти у Полтавській області найбільшої в Україні газовидобувної компанії – ПАТ «Укргазвидобування». Візит посла складався з відвідин декількох об’єктів:  нової свердловини,  свердловини після КРС та свердловини, яка проходить процес інтенсифікації видобутку. Американський дипломат мала на меті ознайомитися з енергетичною інфраструктурою України та з прогресом реалізації Програми «20/20» зі збільшення власного видобутку природного газу до 20 млрд кубометрів у 2020 році.

20 квітня 2017
Укрнафта інвестує 2,5 мільярди в буріння і видобуток


У 2017 році Укрнафта планує збільшити свою інвестиційну програму до 2,5 млрд грн., реінвестуя всі кошти, отримані від зниження рентної плати на нафту. Про це повідомила прес-служба компанії. Як наголошується, більша частина інвестицій буде спрямована на буріння і видобуток для підтримки і модернізації основних виробничих систем, зокрема заміну зношених труб, капітальний ремонт свердловин.

20 квітня 2017
Стандарт ІПВГ та перспектив розвитку видобувних галузей Донеччини


18 квітня 2017 року в Краматорську відбулася робота круглого столу «Прозорість видобувного сектору: можливості та перспективи для Донецької області». Участь у заході прийняли представники органів місцевого самоврядування, державної влади, територіальних громад, громадських організацій та ЗМІ. Відкривала роботу круглого столу Тетяна Тараненко, заступник директора департаменту - начальник управління вугільної промисловості та енергетики Донецької ОДА. Вона доповідала про стан вугільної галузі Донецької області та проблемні питання цієї галузі. 

14 квітня 2017
В. о. голови Держгеонадра: "Легальний видобуток бурштину - це робочі місця, податки та рекультивація"


Державна служба геології та надр (Держгеонадра) – ключовий державний орган для видобувний промисловості. Саме служба роздає спеціальні дозволи на розробку корисних копалин зацікавленим компаніям – надрокористувачам. За часів минулої влади ця служба була трампліном для збагачення її очільників. Наприклад, в 2003 – 2006 роках Держгеондара (тоді Комітет природних ресурсів) очолював Микола Злочевський.

30 березня 2017
Процес впровадження ІПВГ на Сумщині триває: результати та перспективи


27 березня у Сумах відбувся круглий стіл «Ініціатива прозорості видобувних галузей (ІПВГ) – шлях до ефективного управління ресурсами». У заході взяли участь понад 30 представники органів місцевого самоврядування, державної влади, територіальних громад, громадських організацій та ЗМІ. Привітав учасників круглого столу «Ініціатива прозорості видобувних галузей (ІПВГ) – шлях до ефективного управління ресурсами» голова Сумської обласної ради Володимир Токар. «Забезпечення прозорості у видобувної галузі та впровадження основних принципів, правил і вимог Стандарту ІПВГ – одна із пріоритетних задач для Сумщини», – підкреслив Володимир Токар. 

17 березня 2017
Результати засідання Правління ІПВГ в Боготі

36-те засідання Міжнародного правління ІПВГ відбулося 8-9 березня у столиці Колумбії, місті Богота. Близько 70 представників зацікавлених  сторін та члени Правління зібрались, щоб обговорити прогрес у впровадженні Ініціативи у 51 країні, які впроваджують ІПВГ. У перший день засідання члени Правління обговорювали результати валідаційних перевірок, які визначали відповідність процесів впровадження Ініціативи у державі до вимог Стандарту ІПВГ. За результатами валідацій було прийняте рішення щодо тимчасового призупинення членства наступних країн регіону: Азербайджан, Киргизстан, Таджикистан. Після проведення корегувальних заходів, визначених Правлінням, та проведення повторної валідації, Киргизстан та Таджикистан мають можливість поновити членство. Азербайджан заявив про свій вихід з Ініціативи. Також було оголошено, що Вірменія стала ще однією країною світу, яка впроваджуватиме Стандарти ІПВГ.
14 березня 2017
Звітність на рівні проектів в рамках ІПВГ відтепер стане обов’язковою на проектному рівні з 2018 року


Правління ІПВГ (Ініціатива Прозорості Видобувних Галузей) на засіданні у Боготі (Колумія) прийняло важливе рішення, яке має на меті зробити обов’язковим звітування на проектному рівні з 2018 року. Вимога щодо попроектного звітування буде застосовуватися до звітів ІПВГ, що охоплюватимуть фінансовий рік за 2018 включно.

06 березня 2017
Укргазвидобування запустила нову свердловину із дебітом більше 1 млн кубометрів газу на добу


ПАТ «Укргазвидобування», найбільша газодобувна компанія України, ввела в промислову експлуатацію нову свердловину в Харківський області із дебітом більше 1 млн кубометрів газу на добу. Нова свердловина введена в експлуатацію газопромисловим управлінням «Полтавагазвидобування» на Краснокутському родовищі та має глибину 5500 м. Пластовий тиск – більше 1000 атмосфер.