БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA

Новини - Сторінка 91

07 листопада 2016
Видобувна галузь Донеччини: що потрібно аби досягти прозорості та збалансованості?


Проблеми видобувного сектору Донецької області та перспективи впровадження Ініціативи прозорості видобувних галузей (EITI) обговорювали під час регіонального семінару «Впровадження прозорості видобувної галузі: крок до зміцнення місцевої фінансової ініціативи», що відбувся 3 листопада 2016 року у м. Костянтинівка. На заході зібралися громадські активісти з різних населених пунктів області, представники регіональних ЗМІ, місцевих органів влади, тема зацікавила й деякі видобувні компанії, активну участь в дискусії приймали представиникиЧасівоярського вогнетривкого комбінату.

02 листопада 2016
LegalEnergyForum


30 листопада у Києві відбудеться LegalEnergyForum. У фокусі дискусії: правові та енергетичні  засади/основи енергетичної безпеки України, державне приватне партнерство та інфраструктура, альтернативна енергетика та енергоефективність, енергетичні спори. 

01 листопада 2016
Держгеонадра виступає за запровадження ренти на рівні середньоєвропейського значення для реалізації програми Уряду щодо енергетичної незалежності країни


31 жовтня Державна служба геології та надр України провела робочу нараду. Мета зустрічі спеціалістів геологічної галузі - обговорити підвищення інвестиційної привабливості галузі за рахунок зниження податкового навантаження на інвесторів газовидобувного сектору. В обговоренні взяла участь низка експертів  Служби  та геологічної галузі в цілому. Зустріч планова та проводиться вдруге.

26 жовтня 2016
Остап Семерак: «Ми хочемо продавати спецдозволи через систему ProZorro»


Реформування Державної служби геології та надр призведе до поліпшення інвестиційного клімату та розвитку мінерально-сировинної бази в Україні. Про це в ефірі економічного щотижневика «Перша шпальта» розповів Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак. Він зазначив, що на сьогодні мінерально-сировинна база в Україні не розвивається.

24 жовтня 2016
Без розділення повноважень “Нафтогазу” подальшого розвитку ринку газу не буде - експерт

За словами Романа Сторожева, ринок газу в Україні на сьогодні не розвинений, бо “Нафтогаз” як був, так і залишається монополістом галузі. Розділення вертикально-інтегрованої компанії, якою є на сьогодні НАК “Нафтогаз” — це передумова для подальшого розвитку ринку природного газу. Країни ЄС починали лібералізації власних газових ринків саме з того, що виокремлювали оператора газотранспортної системи (в Україні — це ПАТ “Укртрансгаз” — ред.) у незалежну компанію. Цього ж наразі від українського “Нафтогазу” вимагає і Третій енергопакет. Про це у коментарі УНН повідомив президента Асоціації “Надрокористувачі України” Роман Сторожев.
21 жовтня 2016
На Полтавщині вимагають реєструвати компанії за місцем видобутку вуглеводнів


Полтавська філія Суспільної служби України продовжує знайомити населення Полтавщини зі стандартом Ініціативи прозорості у видобувних галузях. Так, 11 та 12 жовтня в Зінькові та Решетилівці проведені круглі столи, метою яких було обговорити можливості, які відкривають міжнародний стандарт ІПВГ та спільні дії з його впровадження на рівні Полтавської області, моніторинг бюджетних процесів, пов’язаних з платежами від видобувних компаній, участь громад у визначенні соціальних проектів, необхідних для розвитку регіональної інфраструктури та захисту навколишнього середовища.

21 жовтня 2016
Законопроект №4840 розширює перелік інформації, що має бути доступна публічно


Круглий стіл щодо законопроекту № 4840 “Про розкриття інформації у видобувних галузях” відбувся 17 жовтня у Києві. Захід був проведений аналітичним центром DiXi Group за підтримки Національного секретаріату ІПВГ та Міжнародного фонду “Відродження”. Метою дискусії було ознайомлення з найбільш прогресивними положеннями законопроекту, його можливостями у контексті реформ надрокористування та розкриття даних про бенефіціарних власників, формування умов для фінансової прозорості та ефективної розробки природних ресурсів.

20 жовтня 2016
Інтенсифікація газовидобутку в Україні можлива лише за умов залучення інвестора — Р.Сторожев


Залучення інвестора у газовидобуток — це необхідність сьогодення, адже Україна не має достатньо коштів для розробки нових родовищ. Більше того, існує нагальна необхідність привести весь газовий сектор до ринкової взаємодії. Про це в ексклюзивному коментарі УНН повідомив президент Асоціації “Надрокористувачі України” Роман Сторожев.

28 вересня 2016
Країни ОПЕК не домовилися щодо замороження видобутку нафти

Країни ОПЕК поки не дійшли згоди щодо замороження нафти, продовжать обговорення на неформальній зустрічі в середу в другій половині дня. Про це повідомив журналістам міністр нафти Нігерії Еммануель Качікву, передає "Інтерфакс-Україна"."Поки ніякої угоди", - сказав він.
 
21 вересня 2016
Полтавських викладачів ознайомили із впровадженням ІПВГ в Україні


Навчальні заклади Полтави готують спеціалістів для нафтогазової галузі України. Саме від цих фахівців буде залежати формування політики видобувної галузі в майбутньому. Дуже важливо, щоб майбутні спеціалісти розуміли необхідність  дотримання стандартів прозорості та підзвітності під час видобування корисних копалин, які належать українському народу.