БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA

Новини - Сторінка 92

02 серпня 2016
Суд зняв арешт із рахунків однієї з компаній Злочевського

Апеляційний суд Києва зняв арешт із рахунків однієї з компаній газовидобувного холдингу Burisma колишнього міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського. Ця ухвала від 25 липня щодо компанії "Парі" оприлюднена в Єдиному реєстрі судових рішень, пише "Укрінформ". "Апеляційну скаргу представника товариства з обмеженою відповідальністю "Парі" - адвоката Бєлова А.Г. - задовольнити. Ухвалу слідчого судді Печерського районного суду Києва - скасувати. Ухвала апеляційного суду Києва оскарженню не підлягає", - йдеться в судовому рішенні.
 
25 июля 2016
У Полтавській області обговорили світовий досвід впровадження Ініціативи Прозорості Видобувних Галузей (ІПВГ) та управління доходами видобувної галузі


19 липня 2016 року у селі Копили Полтавського району в рамках семінару “Кращі практики самоврядування. Демократія участі ”відбулося обговорення на тему «Світовий досвід впровадження Ініціативи Прозорості Видобувних Галузей (ІПВГ) та управління доходами видобувної галузі». Представники органів місцевого самоврядування та громадських організацій Кременчуцького, Чутівського, Полтавського, Новосанжарського, Решетилівського районів, міст Миргород та Полтава обговорили можливості, які відкриває міжнародний стандарт ІПВГ та можливу зміну підходів до управління доходами відвидобування корисних копалин в Україні. 

22 липня 2016
Ринкова ціна на газ дозволить модернізувати енергосистему, зменшити споживання енергоресурсів, збільшити видобуток газу, побороти корупцію та досягнути енергонезалежності країни, - Володимир Гройсман


Існування ринкової ціни на газ в Україні дозволить модернізувати житлово-комунальне господарство країни, зменшити споживання енергоресурсів, збільшити видобуток вітчизняного газу, побороти корупцію у нафтогазовій сфері, що у перспективі забезпечить досягнення енергетичної незалежності країни. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на семінарі для регіональних ЗМІ з питань енергоефективності та тарифної політики Уряду у четвер.

08 липня 2016
7 млрд 308 тис м куб. газу видобуло ПАТ «Укргазвидобування» за шість місяців 2016 року


За перше півріччя 2016 року Укргазвидобування видобуло 7 млрд 308 млн м куб газу, що на 25,5 млн. м куб газу більше ніж за аналогічний період минулого року. Видобуток газового конденсату та нафти за цей період склав 247,967 тис. тонн. 246 897 тонн сировини переробив Шебелинський завод ПАТ «Укргазвидобування» за 6 місяців поточного року, що на 23 063 тонни  перевищує показники аналогічного періоду минулого року.

08 липня 2016
Олександр Домбровський: «Діяльність видобувних галузей в Україні повинна бути прозорою»


6 липня члени Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки рекомендували Верховній Раді України прийняти за основу в першому читанні Проект Закону про розкриття інформації у видобувних галузях (№4840 від 17.06.16).

07 липня 2016
ІПВГ – інструмент контролю за розподілом бюджетних коштів


Однією з головних причин недовіри суспільства до держави є відсутність прозорості бюджетних процесів, внаслідок чого населення вкрай неохоче сплачує податки та інші збори. Серед інших чинників на свідомість громадян впливає відсутність зрозумілого контролю за сплатою податків великими підприємствами та чіткого бачення розподілу бюджетних надходжень від їх діяльності. Зокрема, цілком обґрунтовано в суспільстві склалося переконання і щодо несправедливого використання природних ресурсів, заподіяння шкоди навколишньому середовищу та здоров’ю мешканців населених пунктів, на території яких провадиться видобувна діяльність.

01 липня 2016
Громади Харківщини проти нового видобутку газу за старими правилами


Чергове підвищення комунальних тарифів та тарифів на газ змусило політиків навипередки говорити про необхідність нарощування видобутку власного газу для забезпечення енергетичної безпеки України. Як показав аналіз дійсних ліцензій на нафто та газовидобування, проведений в рамках впровадження Ініціативи прозорості видобувних галузей в Україні, значна частина ліцензій державними компаніями була отримана майже 20 років тому і вже наближаються до завершення терміну дії. 

01 липня 2016
«Укргазвидобування» звернулося в суд з позовом про розірвання всіх договорів спільної діяльності


Через невиплату ренти операторами спільної діяльності, майно ПАТ «Укргазвидобування» на 600 млн грн було описано податковою. Через відсутність відповідного контролю і асиметричний розподіл відповідальності за договорами, ми подали до суду позови про розірвання усіх договорів спільної діяльності. Про це повідомила прес-служба »Укргазвидобування».

23 червня 2016
Зміцнення місцевої фінансової ініціативи Сумщини


Шляхи та інструменти залучення громадян до прийняття життєво важливих проектів для територіальних громад обговорювали17 червня 2016 року у м. Сумипід час семінару «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи». Захід було організовано з метою розвитоку потенціалу неурядових організацій, громадськості та регіональних ЗМІ щодо моніторингу бюджетних процесів, пов’язаних з платежами від видобувних компаній, участі у визначенні проектів, необхідних для розвитку регіональної інфраструктури та захисту навколишнього природного середовища

22 червня 2016
Україна сподівається допомогу Канади у реформі надрокористування - Мінекології


Україна впроваджуватиме передовий досвід Канади у реформуванні системи надрокористування.  Про це  міністр екології та природних  ресурсів України Остап Семерак  заявив під час Канадсько-українського бізнес форуму в Торонто, передає прес-служба Мінекології. "Сподіваємося на  технічну допомогу та впровадження в Україні  аналогічної реформи у сфері надрокористування, яка  вже успішно  працює в  канадській провінції  Альберта", - зазначив міністр.