БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA

Новини - Сторінка 96

18 квітня 2016
Налагодження конструктивного діалогу між громадськістю та компаніями на Харківщині


7 квітня 2016 року у м. Чугуїв Харківської області відбувся круглий стіл “Прозорість нафтогазового комплексу Чугуївського району”. Учасниками круглого столу стали голова райдержадміністрації Євген Королюк, його перший заступник Юрій Варжеїнов, заступник голови районної ради Інесса Ковтун, координатор “Ресурсного центру розвитку громад” Світлана Гапоник, начальники структурних підрозділів РДА, сільські та селищні голови району, директор ТОВ “Пром-Енерго-Продукт” Вадим Мохов, директор ТОВ ”КУБ-ГАЗ” Сергій Панчук, головний інженер ГПУ “Шебелинкагазвидобування” Андрій Вахрів, експерти проекту, представники громадськості, ЗМІ та інші.

18 квітня 2016
Чи можуть бути партнерськими відносини між громадами та видобувними компаніями?


Робота круглого столу “Прозорість видобутку вуглеводнів – шлях до добробуту Борівських громад” у смт. Борова на Харківщині 7 квітня 2016 року була насиченою та результативною. Головна мета заходу – імплементація ІПВГ – стандарту прозорого управління у видобувних галузях. Яким чином ІПВГ дозволяє покращити конкурентоспроможність та інвестиційний клімат видобувних регіонів? Чи сприяє ІПВГ сталому розвитку громад? Саме ці питання обговорювали та вирішували на робочій зустрічі представники територіальних громад, органів місцевого самоврядування, видобувних компаній, районної влади, ЗМІ, експерти та організатори проекту.

12 квітня 2016
Кабмін спростив процедуру щодо користування надрами


Кабінет Міністрів спростив регулювання погоджень отримання спеціальних дозволів на користування надрами. Про це йдеться в постанові №277 від 6 квітня, передають «Українські новини». Зокрема виключені норми, які можуть встановити непрозорі або нерівні правила для суб'єктів господарювання, створені сприятливі умови для впровадження кращої світової практики з питань забезпечення прозорості процесу проведення аукціонів для залучення приватних інвестицій у видобуток вуглеводнів.

11 квітня 2016
Міненерго хоче за 5 років збільшити видобуток газу до 27 млрд в рік


Міністерство енергетики та вугільної промисловості України планує через 5 років збільшити рівень видобутку українського газу до 27 млрд. кубометрів на рік. Про це сказав міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, повідомляє прес-служба міністерства. "Маючи трильйон кубометрів запасу, ми видобуваємо тільки 20 млрд. кубометрів на рік. Наша мета - переламати тенденцію і вже через 5 років довести рівень видобутку до 27 млрд.", - сказав міністр.

11 квітня 2016
На 24,3 млн. м куб газу більше ніж в 2015 році ПАТ «Укргазвидобування» видобуло в І кварталі 2016 року


3 687,117 млн. м куб. газу видобуло ПАТ «Укргазвидобування» в першому кварталі 2016 року. Це на 24,3 млн. м куб більше за аналогічний період минулого року. Видобуток газового конденсату та нафти склав 126,890 тис. тонн. Також, за перший квартал 2016 року, підприємства Товариства виробили 165,076 тис. тонн продукції, в тому числі: 44,874 тис. тонн скрапленого газу (103,4 % плану), 108,410 тис. тонн світлих нафтопродуктів (127 % плану) та 11,792 тис. тонн суміші легких вуглеводнів (101,7 % плану).

01 апреля 2016
19 млн. гривень ПАТ «Укргазвидобування» спрямує на розвиток соціальної інфраструктури у Полтавській області


19 млн. грн. ПАТ «Укргазвидобування» витратить на покращення інфраструктури та капремонт об`єктів соціальної сфери в регіонах своєї діяльності у Полтавській області. Це передбачає підписана 31 березня соціальна угода між компанією та Полтавською ОДА, яка буде діяти протягом 2016 року. Кошти, виділені Укргазвидобування будуть направлені на фінансування відновлення та покращання інфраструктури і соціальної сфери населених пунктів Полтавської області. Угодою передбачені кошти для потреб 48 сільських і селищних рад у 12 районах області: Гадяцький, Диканський, Зінківський, Карлівський, Котелевський, Лохвицький, Машівський, Миргородський, Новосанжарський, Полтавський, Решетилівський та Чутівський.

22 березня 2016
Держгеонадра анулювала 75 недіючих спецдозволів на надрокористування та переглянула близько 30 інвестиційних програм


Державна служба геології та надр України впродовж 2015-2016 рр. анулювала 75 спеціальних дозволів на користування надрами на ділянках, де не ведуться роботи впродовж двох та більше років. Зокрема, у судовому порядку були анульовані 44 спецдозволи, а 31 – за добровільною заявкою безпосередньо від надорокористувачів. Спецдозволи, повернуті у власність держави, збільшать можливості Держгеонадра для залучення інвесторів, оскільки, за визначеними законом процедурами, можуть бути знову виставлені на продаж.

21 марта 2016
Держгеонадра анулювала 75 недіючих спецдозволів на надрокористування


Державна служба геології та надр України впродовж 2015-2016 рр. анулювала 75 спеціальних дозволів на користування надрами на ділянках, де не ведуться роботи впродовж двох та більше років. Зокрема, у судовому порядку були анульовані 44 спецдозволи, а 31 – за добровільною заявкою безпосередньо від надорокористувачів. Спецдозволи, повернуті у власність держави, збільшать можливості Держгеонадра для залучення інвесторів, оскільки, за визначеними законом процедурами, можуть бути знову виставлені на продаж.

10 березня 2016
Видобувна галузь вуглеводнів Харківщини: економічний розвиток чи занепад для громад


10 березня у Харківському національному економічному університеті ім. Семена Кузнеця пройшов круглий стіл «Видобувна галузь вуглеводнів Харківщини: економічний розвиток чи занепад для громад». Захід організовано за підтримки Німецького товариства інтернаціональної співпраці (GIZ), Міжнародного фонду «Відродження» та Департаменту підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської облдержадміністрації.

04 листопада 2016
Правління ІПВГ дозволило Україні здійснювати адаптоване впровадження Стандарту


Минулого тижня, 25-26 жовтня, в Астані проходило 35-те засідання Правління ІПВГ, яке вперше за історію Ініціативи відбулося у Центральній Азії. Понад вісімдесят членів Правління і спостерігачів зустрілись задля обговорення процесів впровадження Стандарту ІПВГ, яке наразі відбувається у 51 країні світу.