БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA

Новини - Сторінка 97

25 лютого 2016
Безпрецедентна зустріч лідерів енергетики в Києві


В Києві збирається безпрецедентна група вищих керівників і посадових осіб енергетичної галузі для обговорення результатів зимового сезону та  розгляду можливостей, які створюються завдяки диверсифікації Україною джерел постачання енергоносіїв, створення нових лібералізованих енергетичних ринків і активним діям задля збільшення національного видобутку газу.  

23 лютого 2016
Shell проведе розвідку нафти і газу на узбережжі Болгарії


Компанія Shell Exploration and Production BV, що входить до групи Royal Dutch Shell Group, проведе на шельфі Болгарії розвідку покладів нафти і газу. Відповідну угоду було підписано у вівторок у присутності прем’єра Болгарії Бойко Борисова і міністра енергетики Теменушки Петкової, повідомляє видання Novinite. Газове родовище має площу 6893 квадратних кілометрів і знаходиться на континентальному шельфі у виключній економічній зоні Болгарії в Чорному морі.

22 лютого 2016
Чверть видобувних компаній мають ліцензії, але нічого не роблять – експерти


В Україні зареєстровано 120 нафтогазових компаній, які мають ліцензії на видобуток корисних копалин. Проте чверть з них – фіктивні. Про це сьогодні, 18 лютого, під час прес-конференції на тему: “Хто в Україні видобуває корисні копалини і скільки заробляє на цьому? Імплементація ініціативи прозорості видобувних галузей у державі”, яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив експерт київського аналітичного центру DiXi Group Роман Ніцович.

18 лютого 2016
ПАТ «Укргазвидобування» повністю виконало виробничі завдання в січні 2016 року

Повідомляємо, що незважаючи на різного роду труднощі та обмежене фінансування капінвестицій, наша Компанія достойно почала 2016 рік і повністю виконала виробничі завдання та плани січня 2016 року. За підсумками січня ПАТ «Укргазвидобування» видобуто 1 258,092 млн м3 природного газу, що становить 100,13 % до плану. Видобуток газового конденсату та нафти досягнув 43,296 тис. тонн, що становить 100,96 % до плану.

17 лютого 2016
Володимир Демчишин: Розділення відповідальності за видобуток газу та нафти між різними відомствами стримує розвиток галузі


Розподіл функцій між Міненерговугілля та Мінприроди, який існує на сьогодні, позбавляє Міненерговугіллля важелів впливу на видобувників.  Зокрема йдеться про видачу спеціальних дозволів на користування родовищами, яке зараз здійснює Державна служба геології та надр України, що відноситься до сфери управління міністерства екології та природних ресурсів. Про це заявив міністр Володимир Демчишин під час засідання Групи високого рівня з реагування на проблеми інвесторів в українській енергетиці.

15 лютого 2016
Геологія і геолого-економічна оцінка родовищ каоліну України

Державна комісія України по запасах корисних копалин опублікувала монографію "Геологія і геолого-економічна оцінка родовищ каоліну України". В монографії висвітлено генетичні особливості каолінів України, описано геологічну будову родовищ та якість каоліну в країнах-флагманах видобутку цього мінералу. Розглянуто основні особливості пошукових і розвідувальних робіт родовищ каолінів для створення баз даних і прогнозних карт на первинні каоліни. 
 
15 лютого 2016
Демчишин: спецдозволи на користування надрами повинні видавати в Міненерго


Міністр Енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин хоче, щоб функції видачі спеціальних дозволів на користування надрами для видобутку вуглеводнів були передані з Міністерства екології в Міненерго. Про це повідомляє прес-служба Міненерго. Як зазначає прес-служба, Демчишин нагадав, що відповідне рішення зафіксоване в торішньому рішення Ради національної безпеки і оборони України.

12 лютого 2016
ПРАКТИЧНИЙ СЕМІНАР: Перший практичний досвід застосування Кодексів ГТС, ПСГ, мереж та інших підзаконних актів, прийнятих на виконання Закону України “Про ринок природного газу”

23 лютого 2016 року о 09:00 Київський Інститут Енергетичних Досліджень разом із Юридичною фірмою “Астерс” та Асоціаціями “Газові трейдери України” і “Надрокористувачі України” проводять практичний семінар для ключових гравців газового ринку. Семінар присвячений обговоренню першого практичного досвіду застосування Кодексу газотранспортної системи, Кодексу газосховищ, Правил постачання природного газу та інших нормативних документів, прийнятих на виконання Закону України “Про ринок природного газу” (далі ¬ регуляторні акти). Семінар відбудеться у форматі бізнес-сніданку.
12 лютого 2016
ПАТ «Укрнафта» змушена припинити видобуток на трьох родовищах


Найбільша нафтовидобувна компанія України ПАТ «Укрнафта» змушена припинити видобуток нафти і газу на Юрївському, Голубовському і Лопушнянському родовищах у зв'язку з відкликанням ліцензій. Рішення Державної служби геології та надр України суперечить інтересам держави – це понад 35 млн грн. недоотриманих податків щорічно, втрата робочих місць і стагнація української нафтовидобувної галузі загалом.

11 лютого 2016
Україна отримала шанс на представництво у Правлінні ІПВГ


Народного депутата України Ольгу Бєлькову офіційно номіновано на посаду члена Міжнародного правління ІПВГ. Про це йдеться у підсумках голосування серед країн-учасниць ІПВГ. Серед номінантів від регіонів Євразія та Близький Схід / Північна Африка вона отримала найбільшу кількість голосів – 19. Вибори нового складу Міжнародного правління ІПВГ відбудуться наприкінці лютого, в ході Глобальної конференції ІПВГ. Очікується, що ключовий керівний орган Ініціативи працюватиме у 2016-2019 роках.