БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA

Новини - Сторінка 98

11 лютого 2016
Нафтогазовий рік: із чим галузь вийшла з 2015-го

Підсумки 2015 року для нафтогазової галузі можна назвати прийнятними. В Україні було видобуто 19,9 млрд куб. м газу. Це на 1% менше, ніж роком раніше. Хороший результат, враховуючи всі труднощі, з якими зіткнулися видобувні компанії. Видобуток нафти і газового конденсату становив менш як 2,5 млн тонн, зниження перевищило 10%.

11 лютого 2016
Суд зобов'язав ПГНК повернути "Укргазвидобуванню" 9 свердловин


Господарський суд Полтавської області зобов'язав Полтавську газо нафтову компанію, активами якої володіє JKX Oil & Gas plc (Великобританія), повернути державної газодобувної компанії «Укргазвидобування» 9 свердловин з їх фонтанної арматурою, факельними лініями, коморою і шлейфом, які знаходяться на Ігнатіевская і Молчановському родовищах (обидва - Полтавська область) у зв'язку з припиненням терміну дії угоди про їх оренду від 6 вересня 1995 року.

05 лютого 2016
Роллинс: з 2016 року «Укрнафта» має намір збільшити інвестиції до 1,3 млрд грн


ПАТ «Укрнафта», найбільша нафтовидобувна компанія України, в 2016 році має намір збільшити інвестиції до 1,3 млрд грн з 0,5 млрд грн в минулому році, що дозволить уповільнити спад видобутку, повідомив глава правління «Укрнафти» Марк Роллинс. «Запланований рівень інвестицій не дозволить стабілізувати видобуток, однак падіння сповільниться», - сказав він журналістам в Києві в четвер.

05 лютого 2016
Харківська облрада погодила видачу ліцензії "Укргазвидобування" на Східно-Хрестищенську площу


Харківська обласна рада на сесії в четвер погодила надання ПАТ "Укргазвидобування" спецдозволу на користування надрами по Східно-Хрестищенської площі (Красноградський р-н). "Погодити надання публічному акціонерному товариству "Укргазвидобування" надр в користування з метою геологічного вивчення, в тому числі дослідно-промислову розробку, з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ) Східно-Хрестищенської площі, розташованої в Красноградському районі Харківської області", - йдеться в рішенні.

10 лютого 2016
ExxonMobil та British Petroleum закінчили 80-річний судовий спір


ExxonMobil та BP домовилися зняти заборону на використання назви Esso для мережі заправок Exxon, яка діяла в декількох штатах США з 1937 року, повідомляє Slon.ru. "Угода зафіксував Федеральний суд штату Міссурі. Компанії врегулювали суперечку після того, як у грудні минулого року ExxonMobil в суді попросила скасувати заборону використовувати марку Esso в 15 штатах. Мова йде про Колорадо, Іллінойсі, Індіані, Айові, Канзасі, Мічигані, Міннесоті, Міссурі, Монтані, Небрасці, Північній і Південній Дакоті, Оклахомі, Вісконсині та Вайомінгу", - йдеться в повідомленні.

02 лютого 2016
Перший практичний досвід застосування Кодексів ГТС, ПСГ, мереж та інших підзаконних актів, прийнятих на виконання Закону України “Про ринок природного газу”.Практичний семінар


23 лютого 2016 року о 09:00 Київський Інститут Енергетичних Досліджень разом із Юридичною фірмою “Астерс” та Асоціаціями “Газові трейдери України” і “Надрокористувачі України” проводять практичний семінар для ключових гравців газового ринку. Семінар присвячений обговоренню першого практичного досвіду застосування Кодексу газотранспортної системи, Кодексу газосховищ, Правил постачання природного газу та інших нормативних документів, прийнятих на виконання Закону України “Про ринок природного газу” (далі - регуляторні акти). 

01 лютого 2016
Куди рухаються геодезія і картографія в Україні?


Воєнні події в Донбасі з усією повнотою показали катастрофічний стан топографо-геодезичної та картографічної діяльності в державі. У перші місяці воєнних дій у військах узагалі не було топографічних карт. Застарілість інформації на картах значно ускладнювала планування і проведення бойових операцій, не дозволяла належно організувати взаємодію залучених до проведення АТО сил і засобів. Усе це стало наслідком системного знищення державної картографо-геодезичної служби.  

28 січня 2016
Уряд звільнив в.о. Міністра екології та природних ресурсів та причетних посадовців за спробу розкрадання коштів із Кіотського протоколу


За результатами розслідування стосовно замаху на злочин із розкрадання 550 мільйонів гривень коштів Кіотського протоколу Уряд звільнив із займаної посади виконуючого обов’язки Міністра екології та природних ресурсів України Сергія Курикіна (розпорядження від 27 січня 2016 р. № 35-р, розпорядження від 27 січня 2016 р. № 36-р), директора департаменту кліматичної політики Міністерства Владислава Вежнина та директора ДП «Укрекоінвест» Олексія Коваля.

27 сiчня 2016
Держгеонадра призупинила дію трьох спецдозволів на користування надрами ПАТ «Укрнафта»


Державна служба геології та надр України (Держгеонадра) призупинила дію трьох спецдозволів на користування надрами, наданих ПАТ «Укрнафта» – по Голубівському (Дніпропетровська область), Юріївському (Дніпропетровська область) та Лопушнянському родовищах (Чернівецька область). Ліцензії були видані ПАТ «Укрнафта» з метою видобування вуглеводнів і зупинені у січні 2016 року через порушення – заборгованість підприємства за користування надрами перед держбюджетом.

26 сiчня 2016
1,6 млрд грн. – загальний ефект від 6 місяців реформ в ПАТ «Укргазвидобування»


За 6 місяців роботи нової команди керівництва ПАТ «Укргазвидобування» загальний економічний ефект склав 1,6 млрд грн. Ця сума складається з більш ніж 600 млн грн. від економії на закупівлях, включаючи 140 млн грн. економії завдяки cистемі ProZorro, ще 210 млн грн – завдяки підвищенню ефективності реалізації нафтопродуктів, скрапленого газу та підняття тарифів за послуги, та біля 700 млн грн. економії принесли ефективний юридичний та економічний захист інтересів Компанії.