БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA

Новини - Сторінка 119

30 березня 2015
Мінфін готує зміни до податкового законодавства нафтогазової галузі


Міністерство фінансів України створило робочу групу для розробки змін до податкового законодавства щодо нафтогазової галузі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мінфіну. «Міністерство фінансів створив робочу групу, основною метою якої є напрацювання пропозицій щодо змін до податкового законодавства, яке відповідатиме кращим світовим практикам у сфері оподаткування нафтогазової галузі, і одночасно забезпечувати потреби державної бюджету», - йдеться в повідомленні.

30 травня 2022
Президент підписав Закон, який передбачає оплату ренти по факту реалізації газу

 

25 травня Президент України підписав Закон N7249, який запроваджує лише ренту по факту реалізації видобутого газу, а також відкореговано базу для нарахування ренти

30 березня 2015
ExxonMobil подає до Стокгольмського арбітражу позов до Росії


Найбільша в світі американська нафтова компанія ExxonMobil збирається вже цього тижня подати до Стокгольмського арбітражу позов до Росії на $500 млн. Про це пише російська газета "Комерсантъ". "Позов буде поданий на цьому тижні, швидше за все, домовитися не вдасться", - говорить один зі співрозмовників "Комерсантъ".

30 березня 2015
«EITI: громадськість, бізнес, уряд. Співпраця заради прозорості та інвестицій»


26 березня 2015 року учасники круглого столу «EITI: громадськість, бізнес, уряд. Співпраця заради прозорості та інвестицій», в роботі якого взяли участь представники видобувних компаній України, інститутів громадянського суспільства, органів державної влади та експертного середовища, обговорили результати роботи та практичні виклики щодо впровадження в Україні Ініціативи прозорості видобувних галузей (надалі – Ініціатива).

30 марта 2015
Shell, Statoil і Petronas розроблятимуть 11 родовищ в Індонезії


Переможців аукціону, на якому були виставлені на торги 11 нафтогазових ділянок, визначили в Індонезії. У їх числі були названі британо-голландська корпорація Shell, норвезький нафтовий концерн Statoil і малазійська державна компанія Petronas. 8 блоків з виставлених на аукціон є традиційними, а 3 блоку - сланцевими. Про це повідомив директор Міністерства енергетики та добувної промисловості Індонезії з розвідки і видобутку Нарьянто Вагімін. Інформацію передає агентство Platts.

27 березня 2015
Консорціум ENI-Kogas не виявлено достатніх запасів природного газу на черговій ділянці шельфу Кіпру


Консорціум італійської та південнокорейської енергетичних компаній ENI-Kogas не виявлено достатніх запасів природного газу на 9-му блоці виключної економічної зони Кіпру (ВЕЗ). Про це йдеться в опублікованій сьогодні заяві міністра енергетики, торгівлі, промисловості і туризму республіки Георгіоса Лаккотріпіса.

27 березня 2015
Профільний Комітет ВР підтримує законопроект №2159


Як зазначалося під час обговорення, законопроект (реєстр. №2159) розроблено з метою створення правових передумов для забезпечення судового захисту державних інтересів України у міжнародних політичних та судових установах, органах та інституціях. Проектом пропонується врегулювати та законодавчо вдосконалити визначення правового статусу надр, штучних островів та штучних споруд, в т.ч. нафто та газовидобувних бурових, а також правовий статус розташованих на тимчасово окупованої території природних ресурсів та об’єктів архітектурної, історичної та культурної спадщини.

27 березня 2015
Botswana Diamonds отримала нову ліцензію на розвідку


Уряд Ботсвани надало компанії Atlas Minerals (дочірнє підприємство Botswana Diamonds), нову ліцензію на розвідку - ПЛ-085 (PL 085). Площа ліцензійної ділянки, роботи на якому буде проводити спільне підприємство (СП) компаній Botswana Diamonds і ВАТ "АК" АЛРОСА ", становить 316 кв.км. Він розташований на північний захід від ділянки ПЛ-207 (PL 207), на якому СП вже почало пошуково-оціночні роботи і отримало перші результати - великі концентрації в пробах мінералів-супутників алмазів, в основному, піропів.

27 березня 2015
Нафтогаз може позбутися права на видобуток вуглеводнів у Єгипті


Нафтогаз України може позбутися можливості реалізовувати свій інвестиційний проект в Єгипті. Про це повідомляє прес-служба Нафтогазу. Як пояснюється, Державна фінансова інспекція не погодила ряд платежів на поповнення статутного фонду  Закордоннафтогаз. Зокрема, в 2015 році державні аудитори не погодили платежі на суму 20,2 млн грн, які призначалися для наповнення статутного фонду Закордоннафтогаз.

25 березня 2015
До уваги надрокористувачів!
 
Українським державним геологорозвідувальним інститутом (УкрДГРІ) виконується державна геологічна експертизазвітів щодо результатів геологічного вивчення надр, а також інших геологічних матеріалів. Вартість геолекспертизи – від 40 000 грн.