БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA

Новини - Сторінка 117

10 квітня 2015
Угода Shell та ВП - початок великих злиттів, - DW


У нафтогазовому секторі на тлі низьких цін на нафту сталася найбільша за минуле десятиліття угода купівлі концерном Royal Dutch Shell британської BG Group. Як заявив німецькому виданню DW експерт з сировинному ринку Євген Вайнберг, це може дати імпульс цілій низці подібних злиттів.

09 квітня 2015
Британська UK Oil and Gas Investments відкрила нове родовища нафти неподалік від Лондона


Геологорозвідувальна компанія UK Oil and Gas Investments (UKOG) оприлюднила попередні розрахунки запасів родовища нафти, виявленого неподалік від Лондона. Як пише The Telegraph, сумарні видобувні запаси родовища - близько 8,6 млрд барелів, що відповідає приблизно 20% всієї нафти, викачаної з родовищ Північного моря за останні 40 років. Якщо виходити з поточної ціни в $ 58 за барель, нафта родовища коштує близько $ 500 млрд. Це найбільше сухопутне родовище, відкрите у Великобританії за останні 30 років.

10 квітня 2015
Кабмін програв суд газовидобувникам за постановою №647


Кабінет Міністрів України звернувся з касаційним позовом до Вищого адміністративного суду України проти ПрАТ «Природні ресурси», ТОВ «Східний геологічний союз», ТОВ «Куб-Газ», ТОВ «Тісагаз», ТОВ «Енерго-сервісна компанія« Еско-Північ », ПрАТ «Нафтогазвидобування», СП «Полтавська гозонефтяная компанія», ТОВ «Нафтогаз-Альянс», ПрАТ «ДніпроАзот» і ПрАТ «Рівнеазот». Про це повідомляє Єдиний державний реєстр судових рішень України.

09 квітня 2015
Рада прийняла закон про ринок газу


Верховна Рада підтримала в другому читанні і в цілому законопроект № 2250 «Про ринок природного газу». За відповідне рішення проголосували 290 нардепів при 226 мінімально необхідних. Під час розгляду нардепи відхилили поправку позафракційного народного депутата, члена партії «Свобода» Юрія Левченка, згідно з якою забороняється приватизація української ГТС приватним інвестором.

«Газпром» планує спільно з Total продовжити розробку на нових ділянках в Болівії

ВАТ «Газпром» планує спільно з Total продовжити розробку нафтогазових родовищ в Болівії. Про це йдеться в повідомленні «Газпрому» за підсумками робочої зустрічі голови правління «Газпрому» Олексія Міллера і президента, голови ради директорів Total SA Патрика Пуян. Мова йде про освоєння газових покладів ділянок «Іпатій» і «Акіо», де зараз ведеться робота з підготовки свердловин і відповідної інфраструктури до початку промислового видобутку, запланованого на 2016 р. Також обговорюється проект спільної розвідки покладів вуглеводнів на ділянці Асеро.

08 квітня 2015
Український газовидобуток потребує термінового реформування, - експерти

 


3 квітня 2015 в Міжнародному центрі перспективних досліджень (МЦПД) відбувся круглий стіл на тему: «Чи є майбутнє у газодобувної галузі України». Участь в обговоренні взяли представники Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, Державної фіскальної служби, Комітету Верховної Ради з питань ПЕК, газодобувних підприємств, асоціацій та профільних компаній, а також експерти галузі.
08 квітня 2015
Р. Сторожев: З впровадженням стандарту EITI, державі потрібно буде відзвітувати скільки з надрокористувачів отримали і на що витратили


Перспективи розвитку газодобувного бізнесу в Україні дуже хороші з точки зору довгострокової стратегії. Якщо ж ми будемо говорити про короткострокові плани видобувних компаній і можливостях реалізації своїх бізнес-інтересів, то при діючих умовах розвивати бізнес з видобутку вуглеводнів в Україні складно і не рентабельно. Чому такі кардинально різні прогнози можна зробити? Про це пише у своєму блозі Роман Сторожев, Президент Асоціації «Надрокористувачі України».

07 квітня 2015
1 «сланцева» свердловина створює 106 робочих місць, - експерт


Одна свердловина для видобутку газу з нетрадиційних джерел в Харківській області створить 106 нових робочих місць. Таку думку висловив Роман Ніцович, керівник програм аналітичного центру DIXI Group, в ході експертно-аналітичного круглого столу на тему «Соціально-економічні переваги проектів розвідки і видобутку нетрадиційних вуглеводнів, які реалізуються в світі», що проходить в НТЦ «Психея».

07 квітня 2015
О. Домбровський: Період непрозорого, корупційного використання надр в Україні має бути завершений


6 квітня, народний депутат України, перший заступник голови комітету з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки Олександр Домбровський взяв участь у круглому столі «Від підзвітності до відповідальності», який відбувся в Дипломатичній Академії України. Захід, організований Київським міжнародним енергетичним Q- клубом і Центром глобалістики «Стратегія 21 століття» став продовженням обговорення результатів проекту «Незалежний моніторинг ресурсних і фінансових потоків від видобутку традиційних і нетрадиційних вуглеводнів в Україні в рамках угод про розподіл продукції».

07 квітня 2015
Учасники ринку обговорили законодавчі ініціативи EITI для посилення прозорості у видобувних галузях


Прийняття Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення прозорості видобувних галузей в Україні» дозволить не тільки удосконалити систему управління вітчизняними природними ресурсами, але і сприятиме поліпшенню інвестиційного клімату в державі. До такого висновку дійшли учасники круглого столу «Законодавчі ініціативи для посилення прозорості видобувних галузей», який відбувся 6 квітня в Києві.