БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA

Новини - Сторінка 118

07 квітня 2015
Shell переміщує бурові установки в район Аляски і чекає від влади США дозвіл на буріння


Компанія Royal Dutch Shell переміщує Бурові установки в район Аляски, сподіваючісь на Відновлення буріння, Дозвіл на Пожалуйста нафтова компанія чекає від влади США. Про це сообщает Reuters. Shell сподівається відродіті свою програму буріння в Арктіці через два роки после того, як ее бурова установка Сіла на міліну на шельфі Аляски, что віклікало Бурхливий Обурення екологів. Альо галі до Отримання Дозволу від американського міністра внутрішніх справ датсько-британський нафтовий гігант переводити в район передбачуваності буріння установки Noble Discoverer и Polar Pioneer, так як літній сезон операцій в Арктіці краток.

ЕАКС: «Соціально-економічні переваги проектів розвідки та видобутку нетрадиційних вуглеводнів, які реалізуються в світі»


7 квітня 2015 р. Науково-технічний центр «Псіхєя» проведе експертно-аналітичний круглий стіл (ЕАКС) на тему «Соціально-економічні переваги проектів розвідки та видобутку нетрадиційних вуглеводнів, які реалізуються в світі»

06 квітня 2015
Роман Сторожев: відкриття доступу до геологічної інформації стимулюватиме інвестиції у нафтогазову галузь


Роман Сторожев, Президент Асоціації «Надрокористувачі України», коментує успіхи у покращенні доступу до геологічної інформації та виклики, які стоять перед державою у цій сфері.

01 квітня 2015
США планують дозволити компаніям розвідку і видобуток в Арктиці


Кабінет міністрів США в даний час розглядає можливість надання видобувним компаніям права починати бурові роботи в Арктиці - в районах штату Аляска, а також на півночі Атлантичного океану. Як свідчить текст розробленої Департаментом внутрішніх справ резолюції, в 2017-2022 роках передбачається віддати в оренду ряду корпорацій, що займаються виробництвом вуглеводневих ресурсів, 10 ділянок в акваторії Мексиканської затоки, 3, розташованих на арктичному шельфі Аляски і 1 - на півночі Атлантики. 

01 квітня 2015
ЧИ Є МАЙБУТНЄ В ГАЗОВИДОБУВНОЇ ГАЛУЗІ УКРАЇНИ?
МІЖНАРОДНИЙ ЦЕНТР ПЕРСПЕКТИВНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ 03 КВІТНЯ 2015 РОКУ О 12:30 ЗАПРОШУЄ НА ЗАСІДАННЯ КРУГЛОГО СТОЛУ НА ТЕМУ: «ЧИ Є МАЙБУТНЄ В ГАЗОВИДОБУВНОЇ ГАЛУЗІ УКРАЇНИ».
 
На круглому столі будуть обговорюватися такі теми:
— нова фіскальна політика VS стимуляція внутрішнього видобутку;
— чи зможе Україна конкурувати в регіоні за інвестиції після внесення поправок до Податкового кодексу;
— жорстке адміністрування податків чи стимулюючі заходи: чинники до зростання надходжень до бюджету;
— питання збереження газовидобувними компаніями інвестиційних програм щодо розвідки нових родовищ;
— пошук способів збереження обсягів видобутку природного газу в умовах кризи та шляхи оптимізації проходження опалювального сезону 2015/2016.
 

 

31 березня 2015
«Укргазвидобування» прогнозує зниження видобутку на 3% в 2015 році


ПАТ «Укргазвидобування» прогнозує падіння власного видобутку на 3% цього року. Про це йдеться в повідомленні держкомпанії. Глава правління «Укргазвидобування» Сергій Костюк зазначив, що в 2015 видобуток орієнтовно зменшиться на 3% через зношеність обладнання та виснаження родовищ.

31 березня 2015
Чистий прибуток «Укргазвидобування» збільшилася з 8, 93 млн. грн до 1,43 млрд грн.


За звітний період чистий прибуток ПАТ «Укргазвидобування» збільшився з 8,93 в 2013 році - до 1,43 млрд грн в 2014. Обсяг інвестицій у спільну діяльність з УГД в 2014 році виріс на 93% і становить 1,3 млрд. При цьому, частка чистого прибутку ПАТ «Укргазвидобування» від спільної діяльності зросла на 108% і склала майже 744 млн. грн.

31 березня 2015
Рада розгляне законопроекти щодо залучення іноземних інвесторів в енергетику


Верховна Рада України наступного тижня розгляне законопроекти щодо залучення іноземних інвесторів в енергетику. Про це в ході конференції «День енергоефективності» повідомив голова комітету Верховної Ради з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк.

31 березня 2015
Eni і Petrovietnam підписали УРП з розробки двох блоків на шельфі М'янми


Італійська Eni і в'єтнамська Petrovietnam Exploration Production Corporation Limited підписали два контракти про розподіл продукції (УРП) з розробки блоків MD-02 і MD-04 на шельфі М'янми, йдеться в повідомленні Eni. Згідно УРП, Eni отримає в проекті 80-відсоткову частку і статус оператора, Petrovietnam - 20%.

31 березня 2015
Білорусія навесні оголосить конкурс з вибору концесіонерів для двох нафтових родовищ


Білорусія навесні оголосить конкурс з вибору концесіонерів для двох потенційних нафтових родовищ, повідомив у вівторок на прес-конференції в Мінську начальник управління з геології міністерства природних ресурсів і охорони навколишнього середовища республіки Володимир Варакса.