БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA

Новини - Сторінка 115

24 квітня 2015
У США планують посилити стандарти захисту бурових від викидів


У США можуть незабаром затвердити нові правила буріння на шельфі, повідомляє MarketWatch. Міністерство внутрішніх справ підготувало більш суворі стандарти для противикидного обладнання, яке призначене для герметизації свердловин в надзвичайних ситуаціях. Жорсткість стандартів, як розраховують в уряді, допоможе запобігти аварії, подібні події п'ять років тому вибуху на нафтовій платформі Deepwater Horizon в Мексиканській затоці неподалік від узбережжя Луїзіани. Тоді загинуло 11 людей і стався один з найбільших розливів нафти в історії США. До катастрофи, як показало розслідування, привів відмова противикидного обладнання.

24 апреля 2015
Держгеонадра України організовують проведення громадських слухань


З метою залучення громадян до участі в управлінні державними справами у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр, прозорості при прийнятті рішень, відбудуться громадські слухання щодо обговорення питання відмови від спільної діяльності та переходу на угоди про розподіл продукції під час видобутку корисних копалин. Громадські слухання відбудуться 28 квітня 2015 року о 10 годині у актовій залі Українського державного геологорозвідувального інституту за адресою: м.Київ, вул.Автозаводська, 78 а.

До уваги представників ЗМІ
Запрошуємо Вас на прес-брифінг 28 квітня о 16.00, який відбудеться в готелі Альфавіто (Київ, вул. Предславинська, 35 –Д,( м. Палац Україна)  
 
Перехід від прозорості до підзвітності
Запровадження Ініціативи прозорості видобувних галузей в Україні
Досвід країн, що приєдналися до імплементації ЕІТІ
 
 
У заході приймуть участь:
 
Представники Міненерговугілля
 
Азербайджан - Заур Акбаров
 
Албанія - Аніла Хайнай
 
Великобританія - Джеймс Ройстон/Асмара Кляйн
 
Казахстан - Жанібек Хассан
 
Киргизстан - Калія Молодогазієва
 
Монголія - Тур-Од Лхагваджав
 
Нічеччина - Вальтер Палметшофер (Walter Palmetshofer)
 
Таджикістан - Тоджініссо АзізоваЗапрошуємо Вас на прес-брифінг 28 квітня о 16.00, який відбудеться в готелі Альфавіто (Київ, вул. Предславинська, 35 –Д,( м. Палац Україна)  
 
Перехід від прозорості до підзвітності
 
Запровадження Ініціативи прозорості видобувних галузей в Україні
 
Досвід країн, що приєдналися до імплементації ЕІТІ
 
 
 
У заході приймуть участь:
 
Представники Міненерговугілля
 
Азербайджан - Заур Акбаров
 
Албанія - Аніла Хайнай
 
Великобританія - Джеймс Ройстон/Асмара Кляйн
 
Казахстан - Жанібек Хассан
 
Киргизстан - Калія Молодогазієва
 
Монголія - Тур-Од Лхагваджав
 
Нічеччина - Вальтер Палметшофер (Walter Palmetshofer)
 
Таджикістан - Тоджініссо Азізова

 

21 квітня 2015
У 2015 році в Казахстані будуть укладені нові контракти на надрокористування


Очікується, що в 2015 році в Казахстані будуть укладені нові контракти на надрокористування. Про це повідомили Trend в міністерстві енергетики Казахстану. «У 2015 році уряд Казахстану прийняв постанову «Про укладення контракту на поєднану розвідку і видобуток на ділянках «Абай» і «Ісатай», розташованих в казахстанській частині Каспійського моря», - сказали в міністерстві. В даний час міністерство енергетики Казахстану розглядає проект контракту на надрокористування по ділянці «Ісатай». По ділянці «Абай» проект контракту на адресу міністерства не надходив, зазначили у відомстві.

21 квітня 2015
EDC готова виконати умови ФАС по угоді з Schlumberger


Бурова компанія Eurasia Drilling Company (EDC) зі свого боку готова виконати умови ФАС по угоді з нафтосервісною компанією Schlumberger, питання в міжнародній компанії-партнері, - сказав РІА Новини генеральний виконавчий директор EDC Олександр Джапарідзе. «Ми звикли в країні працювати, нам які умови не передай, ми все одно будемо їх виконувати», - сказав він, відповідаючи на запитання РІА Новини про те, чи готова EDC виконати вимоги ФАС. «Для того, щоб операція відбулася, на неї повинні піти Schlumberger», - уточнив він.

21 квітня 2015
Україна в березні скоротила видобуток газу на 3,3%, - Держстат


Видобуток природного газу в Україні (без урахування тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м.Севастополя) у березні 2015 року порівняно з аналогічним місяцем 2014 скоротилася на 3,3% - до 1,6 млрд куб. м. Про це повідомляє Державна служба статистики (Держстат) у сьогоднішньому звіті по промисловому виробництву в Україні. У той же час у порівнянні з лютим 2015 видобуток газу зріс на 10,2%.

17 квітня 2015
Видобуток нафти в США зріс до максимуму з лютого 1973 року


Видобуток нафти в США в березні 2015 року зріс на 13% порівняно з тим же періодом 2014 року і становив 9,32 мільйона барелів на добу - максимум з лютого 1973 року. Про це йдеться в звіті Американського інституту нафти (API). Згідно з даними API, виробництво газоконденсату в США збільшилася минулого місяця на 9,1% - до рекордних 3 мільйонів барелів на добу.

17 квітня 2015
Скільки газовидобувні компанії платять до бюджету


Нефте- и газодобывающая промышленность - одна из самых чувствительных отраслей экономики, с которой всегда были связаны острые дискуссии. Одна из них разворачивается вокруг поднятия ставок рентных платежей. Американская торговая палата в Украине последовательно выступает за их снижение для газодобывающих компаний, что вызывает горячие споры. С основным аргументом в пользу повышения платежей спорить сложно: Украина не может отдавать свои недра за бесценок.

16 квітня 2015
Україна зменшила видобуток газу


Видобуток газу на материковій частині території України в січні-березні 2015 року зменшився на 0,4% (на 20,1 млн куб м) порівняно з аналогічним періодом 2014 року – до 4 млрд 859,1 млн куб м, у тому числі природного – на 0,04% (на 1,7 млн куб м), до 4699 млн куб м. Про це повідомило джерело в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості. 

16 квітня 2015
ОПЕК переглянула прогноз видобутку нафти за межами картелю


Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) знизила оцінку видобутку в країнах-конкурентах на 2015 рік, говориться в доповіді відомства в четвер, 16 квітня. Такий перегляд показників, зокрема, пояснюється більш повільним підвищенням виробництва на нетрадиційних родовищах США Канади, говориться в квітневій доповіді картелю. Видобуток нафти в країнах за межами ОПЕК в 2015 році зросте на 680 тисяч барелів на добу (б / д) в порівнянні з 2014 роком, а не на 850 тисяч б / с, як очікувалося раніше.