БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA

Новини - Сторінка 116

16 квітня 2015
Промисловці просять уряд "не добивати" залізорудну галузь


Керівники професійних об'єднань, гірничодобувних підприємств, асоціацій та профспілок просять уряд припинити експерименти з податковим законодавством і виконати обіцянку про створення робочої групи за участю промисловців та експертів при профільних міністерствах. Про це йдеться у відкритому листі учасників круглого столу "Плата за надра: Україна в контексті світової практики" на адресу Президента і прем'єр-міністра України, а також керівників профільних міністерств і відомств.

16 квітня 2015
Казахстан в 2015 р планує почати розвідку на великому нафтовому родовищі


У Казахстані в 2015 році планується буріння першої розвідувальної свердловини на крупній нафтоносної структурі «Сатпаев». Про це повідомили Trend в міністерстві енергетики Казахстану. «За наявною у нас інформацією, в 2015 році компанія (ТОВ)« Сатпаев Оперейтінг »планує буріння першої розвідувальної свердловини на структурі« Сатпаев », - сказали у відомстві.

16 квітня 2015
У Раду подано законопроект, який лобіює інтереси приватних газовидобувників, - експерт


Більшість факторів, які негативно позначаються на українському газовидобутку, пов'язані з не зовсім виваженою політикою держави з видобутку природного газу. У зв'язку з цим, заступник голови Комітету ВР з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, народний депутат України Олександр Онищенко 17 березня поточного року подав у Раду законопроект №2395 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо умов оплати рентної плати за користування надрами) », який передбачає можливість для газовидобувників укладати з компанією« Нафтогаз України »спеціальні договору на пряму поставку блакитного палива приватними компаніями державному монополісту.

15 квітня 2015
У Львівській області відкрили газове родовище


У Жидачівському районі Львівської області сьогодні, 15 квітня, відкрили Греховське родовище природного газу, повідомляє кореспондент РБК-Україна. Крехівське родовище розташоване в 16 км на південь від м. Жидачів. Недалеко від нього експлуатують Тейсаровське, Любешівське і Дашавське газові родовища.

15 апреля 2015
Роберт Бенш: Україна повинна повернути ставки податку для видобутку газу


Більш низькі ставки податків, прості механізми адміністрування і нова система оподаткування видобутку газу - це були основні рекомендації для українського енергетичного сектора, представлені спеціальною місією Міжнародного валютного фонду в кінці 2014 року. Протягом декількох місяців позиція Фонду залишається незмінною - український уряд повинен відмовитися від традиційної політики підвищення податкового тиску на газовидобувну промисловість.

14 квітня 2015
У США очікують скорочення зростання видобутку сланцевої нафти


Сланцевий бум в США, через який видобуток нафти досяг рекордного обсягу за останні 40 років, слабшає. Видобуток нафти з твердих порід на великих родовищах в травні скоротиться на 57 тис. барелів на добу. Управління з інформації в галузі енергетики (EIA) США прогнозує спад виробництва вперше з початку публікації подібних щомісячних звітів в 2013 році.

14 квітня 2015
НОВАТЕК зацікавлений в участі в проектах на шельфі РФ в довгостроковій перспективі


Найбільший російський приватний виробник газу НОВАТЕК зацікавлений в участі в проектах на шельфі РФ в довгостроковій перспективі, але в поточній економічній ситуації це не актуально, заявив журналістам глава компанії Леонід Міхельсон. «Сьогодні-завтра, це, напевно, не актуально, але в майбутньому - звичайно», - сказав він, відповідаючи на питання, чи цікаво НОВАТЕК отримати доступ до шельфових проектів. Законодавство обмежує число компаній, які можуть вести роботи на шельфі РФ. Допуск мають тільки підконтрольні державі компанії, що володіють досвідом роботи на шельфі не менше п'яти років. Фактично робота на шельфі РФ дозволена тільки «Газпрому» і «Роснафті».

14 квітня 2015
Роман Сторожев: Закон «Про ринок природного газу» відкриває можливості для лібералізації сектора і подальших реформ

Законопроект «Про ринок природного газу» відкриває можливості для реформування та лібералізації сектора. Це стало можливо завдяки тому, що в основу нормативного документа була покладена краща прогресивна європейська практика регулювання енергетичних ринків, а його норми відповідають принципам Третього енергопакету ЄС та зобов'язанням України в рамках Енергетичного співтовариства. Про це заявив Президент Асоціації «Надрокористувачі України» Роман Сторожев.

10 квітня 2015
Інформація стосовно внесення змін до Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами


На численні звернення надрокористувачів стосовно внесення змін до Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.05.2015 № 615, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 28.01.2015 № 42 «Деякі питання дерегуляції господарської діяльності», Державна служба геології та надр України інформує.

10 квітня 2015
У Шаньдун відкрили найбільше родовище золота


Управління ГРР китайської провінції Шаньдун повідомило 8 квітня про розвідку найбільшого родовища золота. За даними фахівців 3-го НДЦ ГРР регіону, сукупні ресурси активу за категоріями (332) + (333) (по китайській класифікації) складають 69 т. в еквіваленті чистого золота. В даний час проводиться оконтурування родовища і підрахунок видобутих та економічних запасів, роботи триватимуть до кінця III кварталу 2015.